E-cigg med utbytbara batterier använder sig av uppladdningsbara batterier och alla i vårt sortiment är av den absolut säkraste typen INR som eliminerar de allvarliga riskerna vid överhettning, kortslutning eller felhantering. Använd ändå alltid ett batteri som kan ge den strömstyrka/ampere som e-ciggen kräver!

Vi säljer endast marknadens bevisat bästa batterier från de ledande tillverkarna och vi köper in dessa från leverantörer som kan garantera att dem är äkta, vilket vi dessutom gör egna kontroller på!

LG HG2 har betydligt längre livslängd än de flesta andra INR-batterier i klassen och behåller sin k..
Sony VTC4 klarar urladdning med hög strömstyrka och är en klassiker till mods som kräver mycket effe..
Sony VTC5A är tveklöst det bästa och säkraste INR-batteriet på marknaden när det krävs hög effekt. D..
Sony VTC6 har stor kapacitet med ett mindre spänningsfall än de närmast jämförbara batterierna och k..
Samsung 25R är ett av de mest sålda batterierna till mods.Batterier skickas förpackade i ett battery..
Samsung 30Q är ett prisvärt batteri med stor kapacitet.Batterier skickas förpackade i ett battery ca..
IJOY INR26650 är bland marknadens bästa 26650 batterier och passar i t.ex Eleaf iStick Pico Mega. De..
Visar 1 till 7 av 7 (1 Sidor)

INR - Safe Chemistry

INR batterier använder säkra interna kemikalier vilket eliminerar många av de risker som annars finns med batterier. Vid kortslutning eller felhantering av ett INR batteri, t.ex om knappen på e-ciggen av misstag hålls intryckt under lång tid så batteriet överhettas, så blir det inte värre än att det pyser ut kokande/ångande vätska från batteriets pluspol, detta kallas att batteriet ventilerar, eller "venting" på engelska. Vätskan som läcker ut är förvisso skållhet, men ett INR batteri börjar iallafall inte brinna (vilket batterier av typen ICR kan göra, och därför säljer vi inte sådana). Givetvis vill man undvika att batteriet ventilerar, men skulle olyckan ändå vara framme så känns det ju iallafall tryggt att veta att man inte plötsligt har en eldsvåda i fickan eller väskan. Skulle man råka överhetta ett INR batteri till den grad att det ventilerar så är det batteriholken nästa, försök inte ladda det eller använda det igen!

Hur vet jag vilket batteri som är det rätta för min Mod / E-cigg?

För dig som ska använda en reglerad mod, dvs sådana som har ställbar Watt/Volt, så räcker det egentligen att veta följande: Ska du köra max 70W per batteri (t.ex max 140W i en mod som använder 2st batterier) så kan du använda vilket som helst av 18650 batterierna i vårt sortiment, vi rekommenderar LG HG2. Ska du köra med mer än 70W per batteri så är ett batteri med högre max kontinuerlig urladdning att rekommendera, t.ex Sony VTC5A.

De specifikationer batterierna har gällande max. Ampere (A) kontinuerlig urladdning handlar om vad batteriet klarar av att ge från fulladdat till urladdat utan avbrott och utan att bli överhettat. Detta är knappast hur vi normalt använder batterierna i en e-cigg där vi håller inne knappen ett antal sekunder åt gången. Värdena för kontinuerlig urladdning är avsedda för att bibehålla säkerheten om t.ex knappen på e-ciggen av misstag hålls intryckt under mycket lång tid. Vid normal användning i en e-cigg, dvs under de kortare pulser av urladdning när man tar ett bloss, så klarar batterierna egentligen ganska mycket högre urladdning. Alla INR batterier vi säljer skulle egentligen kunna driva vilken reglerad  mod som helst i kortare pulser, men de batterierna med lägre max kontinuerlig urladdning skulle bli hårdare belastade vid hög urladdning och batteriets kapacitet skulle minska snabbare, batterierna skulle med andra ord få kortare livslängd.

Vi rekommenderar att inte överstiga batteriernas kontinuerliga värden för urladdning, främst för att bibehålla säkerheten men också för batteriernas livslängd. De som inte följer dessa rekommendationer gör så helt på egen risk!