Om oss

PremiumVape öppnade portarna till webshoppen 2014 med ambitionen att kunna erbjuda kvalitativa vapeprodukter till bra priser i en lättnavigerad butik. Vi som driver butiken heter Patrick och André, vi var båda rökare som hittade e-cigaretter som ett substitut till vanliga cigaretter vilket medförde att vi därefter startade vårt företag.

Det viktigaste för oss i vår verksamhet har alltid varit en strävan efter hög kundnöjdhet och en tillgänglig support, något som vi värderar högt i de fall där vi själva är kunder. I detta ingår självklart bl.a du har två veckors öppet köp och en generös garanti i jämförelse med många andra vapeshoppar.

Som svensk, norsk eller tysk kund så handlar du tryggt i vår shop med kort, bank-id, delbetalning eller gratis faktura via Klarna. För övriga länder erbjuder vi betalning via PayPal som är världens största betalplattform. Vi skickar de allra flesta paket via Postnord, men erbjuder även spårbara leveranser med DHL inom Sverige.

Vi skickar givetvis alla produkter från vårt eget lager i Sverige och vi saluför endast äkta produkter i samarbete med de största leverantörerna av e-cigaretter och e-juice.

Vilka regleringar behöver vi följa

Från den 1:e Januari 2018 infördes TPD i Sverige. TPD är en förkortning av “Tobacco Product Directive” som är en reglering av försäljning och marknadsföring av e-cigaretter och andra tobaksprodukter. Syftet med TPD var bl.a att konsumenter ska kunna tillhandahållas säkrare produkter för att minska negativa hälsoeffekter, samt informera om riskerna, som användandet av respektive produkt medför.

TPD var till viss del öppet för tolkning och varje land i EU kunde välja att implementera detta i olika grad. För Sveriges del innebar det bl.a att man begränsade den maximala storleken på flaskan för nikotininnehållande e-vätska till 10ml, samt den maximala nikotinstyrkan till 20mg/ml, i syfte att få användaren att minska sin konsumtion av nikotin och därigenom minska dess negativa hälsoeffekter.

För oss som onlinebutik så innebar regleringarna att vi inte får göra några påståenden om att e-cigaretter är mindre skadligt för hälsan eller kan användas för att sluta med vanliga cigaretter. Vi får i stora drag inte publicera några säljande texter som kan uppmuntra till köp av e-cigaretter och nikotinhaltig e-juice, vilket även innebär att vi inte får ge rabatter eller ha erbjudande på dessa produkter. I fysiska butiker är regleringarna lite mindre hårda och där marknadsförs e-cigaretter ofta som ett “sluta röka alternativ”.

Många andra länder har en annan inställning till e-cigaretter och dess påverkan på folkhälsan. På den kanadensiska regeringens hemsida kan man bl.a läsa: “Vaping (e-cigaretter) är mindre skadligt än rökning. Många av de giftiga och cancerframkallande ämnena i tobak och tobaksrök bildas när tobak förbränns.” På American Cancer Society’s hemsida kan man bl.a läsa: “Baserat på nuvarande tillgänglig forskning så är användandet av e-cigaretter mindre skadligt än att röka cigaretter, men hälsoeffekterna av långvarigt bruk är okända.” Vi kan varken verifiera eller dementera denna information, men det kan kanske vara av intresse vad dessa aktörer har för position i dessa frågor.