Mods & Batterier för Vape Mods

Visar alla 31 resultat

Visar alla 31 resultat

Vårt mål är att alltid kunna erbjuda marknadens senaste modeller av mods, därför fyller vi på PremiumVape ständigt på vårt lager med nya modeller. Vi säljer bara äkta mods från stora och välkända tillverkare. Detta kan du själv kontrollera genom en unik kod på förpackningen som används för att kunna verifiera dess äkthet hos tillverkaren.

En e-cigarett skulle inte fungera utan en mod, det är nämligen dess batteridel och delen du håller i när du vejpar. Mods är helt anpassade efter och skapade för att förse en e-cigg förångare med kraft så att du ska kunna ta bloss. När du ska handla mods så är det bra att veta att det inte bara finns en enda variant av mods att välja på, det finns mods i alla möjliga storlekar och utseenden, alla med olika fördelar.

 • Box Mods. Kallas ibland även APV (Advanced Personal Vaporizer) och är generellt sett de mest kraftfulla modsen på marknaden. De har vanligtvis display och mer tekniskt avancerade funktioner såsom Variabel Watt & Temperaturkontroll. Många av modellerna har även utbytbara e-cigg batteri.
 • Tub Mods. Är, som namnet nog hintar om, cylinderformade och har vanligtvis inbyggt batteri som ger dem en kompakt storlek. Saknar vanligtvis både display och avancerade inställningar vilket gör dessa enkla att hantera och använda.
 • Mech Mods. Är kanske de enklaste modsen på marknaden då de är helt mekaniska utan display och inställningar och har utbytbart e-cigarett batteri. Dock rekommenderas den här sortens mekaniska mods främst till vana vejpare eller proffs, och inte till nybörjare.

Mods & batterier

Intresset för vaping sträcker sig allt vidare bland proffs och nybörjare vilket gör det allt viktigare att känna till hur man säkrast hanterar dessa enheter – speciellt när det kommer till batteriet och batterisäkerhet. Det första du bör känna till om mods är att dessa kan ha inbyggda eller utbytbara batterier och oavsett vilken sorts mod du använder är tänket kring batterisäkerheten lika viktig.

Säkerhetstipsen nedan gäller för alla typer av batterier, oavsett om de är inbyggda, utbytbara eller används i mekaniska mods. Uppdelningen är endast till för att göra tipsen för specifika mods mer överskådliga.

Reglerade mods med inbyggda eller utbytbara batterier

Reglerade mods är populärt bland både nybörjare och vana vejpare, vilket inte är så konstigt eftersom dessa mods ger dig enkel justering av watt, spänningen som skickas till coilen, oavsett vilken motståndsnivå (ohm) som används. Dessutom är dessa utrustade med en rad säkerhetsfunktioner såsom att de har spärrar som förhindrar kortslutning av batteriet. Men med det sagt ska kommas ihåg att denna enhet fortfarande är elektrisk, och därför bör den hanteras korrekt för att vara säker att använda.

I reglerade mods används antingen utbytbara batterier i vanlig storlek eller inbyggda batterier som kan laddas via en USB-sladd. Om du använder en med inbyggt batteri är det bra att veta att batterier inte klarar hur många laddningar som helst, och när du märker av en sämre laddningsförmåga är det viktigt att du byter ut hela din mod. Livstiden för dessa batterier är dock ganska lång och vanligast är att de håller upp till 3 år, förutsatt att du tar ordentligt hand om din mod. Skulle du tappa moden på hårt underlag finns risk att det inbyggda batteriet skadas, så vill du ta det säkra före det osäkra så byt ut moden ifall detta händer.

Använder du däremot utbytbara batterier i moden behöver du inte byta ut hela din mod när batteriet ger upp utan det räcker med att sätta i ett nytt batteri. Men det finns säkerhetsaspekter att ta hänsyn till även med dessa.

Batterisäkerhet för reglerade mods med inbyggda batterier:

 • Använd coil med rätt ohm-styrka Läs i produktbeskrivningen för din mod för att se inom vilka ohm coilen får vara och håll dig inom dessa värden.
 • Förvara moden säkert – Lämna aldrig en mod lutad mot lättantändligt material, såsom en kudde exempelvis, oavsett om du laddar den eller inte. Undvik även att låta din mod stå i direkt solljus eftersom att detta kan göra att batteriet värms upp till farlig nivå.
 • Använd rätt laddningskabel – En tumregel när det kommer till alla typer av teknik är att använda originalladdare, och samma gäller såklart för vape och mods. Om din mod laddas via USB är det viktigt att säkerställa att du använder rätt typ av sladd och att denna har samma volt, har laddaren högre volt än din vape kan detta överhetta batteriet. Bäst är alltså att använda den sladd som kom med din enhet när du köpte den, även om andra sladdar skulle passa i uttaget.
 • Låt inte batteriet överladdas – De flesta moderna mods slutar ladda när batteriet är fulladdat, men ibland kan det gå illa i alla fall. Därför är det bäst att inte lämna moden på laddning över natten utan endast ladda när du själv kan hålla uppsikt över den.
 • Återvinn batteriet – Precis som vilket batteri som helst så ska mods lämnas in på återvinningen när batteriet dött, du ska absolut inte kasta den i vanliga soptunnan.

Batterisäkerhet för reglerade mods med utbytbara batterier:

 • Kontrollera hur din mod laddar – Vissa Box Mods med utbytbara batterier kan du ladda med USB-sladd, men andra mods har sin USB-port endast för att man ska kunna göra hårdvaruuppdateringar och det betyder att du måste ta ut batteriet och ladda det i en extern batteriladdare.
 • Använd rätt sorts batterier – Var noggrann med att alltid kolla upp vilka batterier som ska användas i din mod. Även om den klarar flera olika batterisorter ska du alltid använda samma sorts batterier om du ska ha fler än ett batteri i din mod samtidigt.
 • Skaffa en batterihållare för extrabatterier – Att behöva byta batteri kan ske när som helst och var som helst, så det är bra att alltid ha med dig extrabatterier om du inte precis satt in ett nytt. Men se till att du aldrig bär lösa batterier i fickan eller i väskan utan se till att förvara dessa i en ordentlig behållare. Lösa batterier kan läcka eller kortslutas av t.ex nyckelknippan och i värsta fall explodera.
 • Ladda dina batterier på ett säkert sätt – Om du använder återuppladdningsbara batterier är det bästa att ladda dessa i en extern batteriladdare. Optimalt låter du batterierna sitta kvar i laddaren tills de laddat klart och när de laddat klart tar du ut dem ur laddaren.
 • Välj batterier av hög kvalitet – Det finns en rad olika batteritillverkare att välja batterier från, se till att alltid välja högkvalitativa modeller framför de allra billigaste varianterna. Välj alltid batterier från välkända varumärken för att vara på den säkra sidan.

Mech Mods och batterier

Som nämnt flera gånger tidigare är mekaniska mods  Mech Mods  rekommenderade till proffs och inte till nybörjare, dessa saknar nämligen säkerhetsfunktionerna som de reglerade modsen har. All ström som du får från ditt batteri går därför direkt till din coil (spolen i coilen) och när batteriets effekt minskar, gör även spänningen som mottas av coilen det. Det enda sättet att påverka watten är att använda coils med olika motstånd.

När du ska tänka kring batterisäkerheten för mekaniska mods är det viktigaste att känna till Ohms lag som beskriver förhållandet mellan elektrisk spänning, ström och motstånd. Själva lagen handlar om batteriets förmåga att släppa ut energin som lagras inuti den och när ett batteri överansträngs kan det bli likt en kortslutning och risken är att farliga kemikalier läcker ut ur batteriet eller att det rent av exploderar om du använder osäkra batterier (vi rekommenderar att alltid använda INR batterier). Viktigt är därför att kontrollera motståndet i din coil och räkna ut hur mycket ström som spolarna kommer dra ut ur batteriet och se till så batteriet man använder klarar det.

Batterisäkerhet för mekaniska mods:

 • Se till att lufthålen i moden fungerar – På mekaniska mods är det viktigt att lufthålen fungerar som de ska för dessa släpper ut gaserna om batteriet inuti skulle överhettas eller läcka på annat vis och förhindrar att det bildas ett övertryck. Du kan testa hålen genom att ta ut batteriet och blåsa lätt i moden för att se att luftflödet är som det ska.
 • Håll koll på dina batterier – Det är viktigt att du använder bra batterier när du använder mekanisk mod och var noga med att kontrollera spänningen i batteriet ofta. Om du förvarar uppladdningsbara batterier bör de ha en vilospänning som är strax under 3.7V.
 • Var försiktig när du bygger coils och spolar – Det är viktigt att vara noga med att kontrollera spolens motstånd med en ohm-mätare innan du använder dem på din mekaniska mod. Får du kortslutning riskerar du att batteriet skadas eller börjar brinna.

Knappen på moden bör ha lås. När du vejpar på en vanlig mod har de flesta en knapp med låsfunktion som förhindrar förbränning av misstag, exempelvis när du har din vejp i fickan eller i väskan och kommer åt knappen av misstag. Se till att även din mekaniska mod är utrustad med denna säkerhetsfunktion för att förhindra överhettning av batteriet.