Startpaket E-cigaretter / Vape Kit

Kategori
Modeller
Batteri
MTL / DL
Tillverkare
Sortera

Funderar du på att börja vejpa? Börja med ett e-cigarett startpaket från PremiumVape. Här finns flera färdiga vape kits för dig att välja bland och alla är kompletta med Mod, Tank, Coils och USB-kabel.

Det fina med våra startpaket är att de passar lika bra för såväl nybörjaren som för den vana vejparen som är sugen på att testa något nytt eller vill uppgradera till en ny modell. En sak som är bra att tänka på när du ska välja startkit är att känna efter vilken effekt du vill att din e-cigg ska ge. Vill du ha en e-cigg som liknar en vanlig cigarett ska du välja en variant som ger mer luftmotstånd i blossen, och vill du ha en som ger mycket ånga ska du i stället välja en som inte har fullt så mycket luftmotstånd.

E-cigarett startpaket för Mouth-To-Lung eller Direct-Lung-Inhale

Olika elcigg kit passar för olika typer av användare, det hela beror på vad du själv prioriterar. Vill du få liknande känsla som du får av en vanlig cigarett? Då kan Mouth-To-Lung (MTL) e-cigg kit vara något för dig, och vill du ha en mjukare känsla är det Direct-Lung-Inhale (DLI) kit du ska satsa på. Vad som skiljer dessa åt är vilka e-juicevätskor som passar bäst för vilken variant. En MTL ger mer luftmotstånd i blosset och känns därför mest likt en vanlig cigarett i känslan. Den förångar också en mindre mängd vätska vilket gör att du med fördel kan använda en juice med högre nikotinhalt i denna e-cigg. En DLI e-cigg fungerar tvärt om och ger ett betydligt mindre luftmotstånd i blossen och påminner mer om känslan av ett vanligt andetag. DLI modeller förångar också betydligt mer vätska och passar därför att användas ihop med e-juicer som har en lägre nikotinhalt. Så när du ska välja vilket e-cigg startpaket du ska satsa på, är det alltså främst vilken sorts känsla eller effekt du vill ha ut av elcigaretten som du ska fundera lite extra på. Hur vill du att dina bloss ska kännas?

Mer om MTL vaping

Mouth-to-lung innebär att du primärt drar in röken i munnen för att sedan inhalera till lungorna. För att denna teknik ska kunna användas så är en MTL vape-enhet byggd i låg watt, har ett mindre luftflöde (alltså ett högre luftmotstånd) och har coils i 1.0 ohm styrka eller högre. På så vis passar MTL vaping den som föredrar kedjevaping, då ganska lite av ångan faktiskt träffar lungorna. Det blir speciellt kännbart om man använder en vapejuice med nikotin. Likaså innebär MTL vaping en starkare smaksensation, då man behåller mycket av ångan i munnen innan man inhalerar den. Man känner alltså av smaken mer än vad man gör när man använder andra vapingmetoder. Något som kan vara värt att känna till är hur MTL tekniken även kan användas i sub-ohm vape-enheter, alltså vapes tillverkade för att passa DLI-tekniken, men detta rekommenderas dock inte då dessa enheter tenderar att bli väldigt varma när MTL tekniken används. Här är några punkter som kan vara intressanta att känna till om MTL vaping:

  • Du sparar vapevätska – MTL tekniken är känd för att vara en långsam form av vaping med mindre bloss och lugnare inhalering överlag, vilket innebär att du gör av med mindre vapejuice än vad du gör när du använder dig av andra vapingmetoder då vätskan förångas i långsammare takt.
  • Lägre batteristyrka ger svalare vape – vapen du blossar på använder en lägre wattstyrka i batteriet, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att vapen ska överhettas om du exempelvis kedjevejpar.
  • Mer smak – MTL tekniken gör att du känner av vapevätskans smak mer eftersom du behåller ångan i munnen innan du inhalerar den.
  • Mildare inhalering – eftersom du inte inhalerar direkt till lungorna ger MTL en svagare känsla i halsen, men gör även att denna teknik passar bra för den som föredrar högre nikotinstyrka.

Diskret – MTL vaping är av det diskretare slaget, då denna metod ger relativt lite ånga i utandningen jämfört med andra vapingmetoder. Det gör att du kan vejpa utan att omgivningen reagerar nämnvärt.

Mer om DLI vaping

Direct-Lung-Inhale vaping är precis vad det låter som. Du drar in ångan direkt till lungorna i ett enda bloss, i ett djupt andetag. Tekniken kan liknas vid att röka vattenpipa och är starkt förknippad med sub-ohm vaping. För bästa resultat ska du använda en enhet med högre wattstyrka och mer luftflöde (alltså mindre luftmotstånd). Bra att tänka på om DLI är att det ger en stark effekt, vilket ibland kan kännas lite överväldigande om man är ovan. Om du gillar cloudchasing, vilket är när man vejpar så det blir stora moln runt omkring en, är det DLI metoden du ska använda. För att få fram rätt effekt behöver din vape-enhet ha en mod med en RDA tank eller en sub-ohm tank. Din vapejuice bör ha högt VG, men lågt PG och låg nikotinhalt. Vi rekommenderar att du väljer nikotinhalt under 6 mg eller lägre för att bättre balansera det ökade intaget av ånga och den direkta träffen i lungorna. Det gör att du kan undvika att vejpingen blir för intensiv. Här är några fler punkter som kan vara intressanta att känna till om DLI vaping:

  • Intensiv – DLI är kraftfullare än till exempel MTL tekniken och kan ge en starkare känsla av tillfredsställelse, men för att resultatet ska bli så bra som möjligt bör du välja lite eller inget nikotin alls i vapevätskan du använder.
  • Stora moln – om du gillar att producera stora vita moln av ånga är det DLI tekniken som är rätta valet, men se till att respektera din omgivning och vejpa endast på platser där dina vapemoln inte stör eller provocerar någon annan.
  • Osynlig vaping – DLI enheter har kommit att bli populära för vad man kallar Stealth-vaping vilket är när man andas in och håller kvar ångan under några sekunder så att denna skingras innan du andas ut. För att lyckas med Stealth-vaping krävs att du har en coil med hög ohm och vapingmetoden passar bra när du vill dölja att du vejpar för din omgivning.
  • Snabba bloss – något som är viktigt att tänka på är dra snabba bloss för att din vape inte ska bli för varm när du vejpar och undvik även att kedjevejpa.
  • Överväldigande – DLI träffar direkt i lungorna och därför bör du vara noga med att justera PG och nikotinnivå för att undvika att bli överväldigad av intensiteten, bästa resultat fås när vapevätskan har högt VG och både lågt PG och låg nikotinhalt eller är helt nikotinfri.
  • Inget för nybörjare – DLI vaping kräver en hel del teknik och därför rekommenderas inte tekniken eller dessa enheter till nybörjare.

Olika varianter av e-cigg startpaket

Bland våra e-cigg kit och startpaket finns både MTL kit och DLI kit från kända tillverkare och i olika modeller. Du kan exempelvis välja att köpa ett e-cigarett startpaket med antingen inbyggda eller utbytbara batterier, vilka båda två har sina olika fördelar. En e-cigg med inbyggda batterier är kompakta i sitt utförande och utseende samt har en lång batteritid i förhållande till sin storlek och laddas smidigt med USB-kabel. Väljer du ett kit med utbytbara batterier slipper du vänta på att e-ciggen ska laddas upp för att du ska kunna vejpa, istället kan du byta till ett redan uppladdat batteri så fort det känns som det nuvarande börjar tappa kraft, och det urladdade batteriet kan du sedan ladda upp igen. En annan fördel med den här typen av e-cigg startpaket är att du just bara behöver byta ut själva batteriet när det till slut gjort sitt efter ett stort antal uppladdningar, istället för hela din e-cigg mod. Så länge du har en extra uppsättning färdigladdade batterier och en extern laddare behöver du inte oroa dig för att gå utan din vape.

Mer om e-cigg startpaket

När du ska välja vilket e-cigg startpaket som passar dig, är tipset att fundera ett slag över vad du vill få ut av din vaping. Vill du inhalera lugna bloss och ha goda förutsättningar till att höja eller sänka nikotinhalt i din e-juicevätska kan MTL enheter vara något att fokusera på. Men om du vill skapa stora moln och vejpa helt utan, eller med mycket låg nikotinhalt, är DLI enheterna att föredra. Dessa vape kit är dock inte de enda modellerna vi erbjuder. Här finns både enklare och mer komplicerade enheter i varierande watt, med temperaturkontroll och med simpel display eller till och med touchdisplay. Du hittar också Podsystem, vilka är mindre vapes som är enkla att använda och passar för till exempel Stealth-vaping. Om du är nybörjare är tipset att börja titta bland våra vape kit som finns under rubriken Nybörjarmodeller, där har vi samlat enklare enheter som passar bra för just nybörjaren.

Vi erbjuder också kit anpassade för vapeproffs och dessa är i form av mekaniska mechkit. Bra att känna till är att dessa vapes inte har några säkerhetsfunktioner, saknar display och har direkt kontakt med batteriet. Vi rekommenderar därför endast dessa enheter till dig som har längre erfarenhet inom vaping och har god kännedom kring ecigarettens uppbyggnad och olika beståndsdelar. Likaså finns andra typer av avancerade kit såsom exempelvis Squonk vapes som har inbyggd juiceflaska där du kan pumpa upp ejuice efterhand. I Squonk vapes är tipset att använda BF RBA coils för att få bästa smak.

Kvalitet och säkerhet

Vi säljer bara e-cigg startpaket från stora och välkända tillverkare. Vårt mål är att alltid ha de senaste och bästa modellerna, därför fyller vi ständigt på i vårt utbud. När du handlar av PremiumVape kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt med tillhörande kod för att kunna verifiera äktheten hos tillverkaren. Av oss köper du alltid en vapeprodukt som du kan lita på.

Innehållet i våra startkit

Detaljerade beskrivningar över vad respektive e-cigg startpaket innehåller går att läsa i deras produktbeskrivningar. Här ser du också vad som medföljer i startkitet och får en ytterligare beskrivning om enhetens egenskaper och effekt. Du är självklart även alltid välkommen att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller vill ha hjälp att välja rätt vape kit för ditt vejpande.