Visa information om DIY...

Essenser är aromer/smakkoncentrat som används för att smaksätta e-juice. Oftast krävs det flera olika aromer för att få till en bra smak. Det är enkelt att blanda sina egna e-juicer men det kan krävas lite tid och tålamod för att få dem lika bra som färdiga e-juicer. Som tur är finns det nästan oändligt med olika recept på nätet. Aromer är lösta i propylenglykol och har stor variation i koncentration, där det kan behövas allt från mindre än 1% till 30% eller mer av den totala mängden e-juice, beroende på recept, smak och personligt tycke.

One Shots är avsedda för att blandas till e-juice från endast en smak och är vanligtvis en komposition av olika aromer.

Basvätska är huvudkomponenterna i e-juice. Vegetabilisk Glycerol (VG) är ofta den komponent som det är mest av i e-juice. VG är trögflytande och ger mycket ånga och är mild att inandas. Propylenglykol (PG) är tunnare och är rivigare för halsen. Till e-cigaretter som körs på hög effekt är det vanligt att använda en e-juice med hög VG-halt för att det inte ska bli för rivigt. Till e-cigaretter som körs på lägre effekt är det vanligt att använda e-juice med mer PG. VG-halten i de flesta e-juicer på marknaden ligger på mellan 50% och 80%. Det är ovanligt med e-juicer med mer än 80% VG då essenserna i e-juicen är lösta i PG.

Longfills är smakkoncentrat som kommer i flaskor som endast är lite fyllda med plats över för att fylla på med nikotinshots och/eller basvätska.

Nikotinshots är basvätska med nikotin som kommer i 10ml flaskor med upp till 20mg/ml nikotin. Blandar du t.ex totalt 60ml e-juice varav 10ml är från en 18mg nikotinshot så blir nikotinhalten i din e-juice på 3mg/ml. Såhär räknar du: Totalt nikotin i en 10ml nikotinshot 18mg/ml är 180mg (10*18=180). Om dessa 180mg är fördelade i dina 60ml ger det då 3mg/ml (180mg/60ml=3mg/ml).

Dosering görs enklast och exaktast genom att väga flaskan medans du häller i komponenterna en och en. PG och essenser väger nästan exakt 1g/ml. VG väger nästan exakt 1,2g/ml. Det går även att använda en spruta med måttstreck för att dosera.

Kategori
Tillverkare
Smaker
Sortera

DIY