E-juice

Visa information om e-juice...

E-juice med nikotin kommer i 10ml flaskor med upp till 18mg/ml nikotin eller nikotinfria. De högre nikotinstyrkorna lämpar sig till användare som är vana vid ett högt nikotinintag och som använder e-cigaretter med coils som körs på låg effekt, t.ex pod-system. Lägre nikotinstyrkor lämpar sig för e-cigaretter som körs på högre effekt eller till användare som är vana vid ett lägre nikotinintag eller som vill trappa ner.

E-juice med nikotinsalt kommer i 10ml flaskor med 10-20mg/ml nikotin. Nikotinsalt är en variant av nikotin som är betydligt mildare för halsen och lämpar sig för användare som vill inta sitt nikotin med en högre nikotinstyrka men med ett färre antal bloss. Nikotinsaltjuicer är avsedda att användas för e-cigaretter som körs på låg effekt, t.ex Pod-System.

Shortfills är nikotinfria e-juicer som kommer i större flaskor som inte är helt fyllda, ofta 50ml i en 60ml flaska eller 100ml i en 120ml flaska.
Shortfills är något koncentrerade i smaken och har plats för att man ska kunna fylla upp med en eller flera nikotinshots för att få en nikotinhalt på vanligtvis upp till 3mg/ml.
De flesta Shortfills har en hög VG-halt på 70-80% vilket gör dem trögflytande och oftast inte optimala till e-cigaretter som körs på låg watt då det kan ge torrbloss/dry-hits.

MTL Shortfills är nikotinfria e-juicer med lägre VG-halt som är extra koncentrerade i smaken och kommer i mindre fyllda flaskor än vanliga Shortfills och har därför plats för fler nikotinshots så att man ska kunna uppnå en högre nikotinstyrka lämplig för MTL-enheter.

Longfills är helt rent smakkoncentrat som kommer i flaskor som endast är lite fyllda och har därför plats för många nikotinshots så man kan uppnå en ännu högre nikotinstyrka än med MTL Shortfills. Longfills är lämpliga till MTL enheter för användare som söker ett alternativ där man kan uppnå en hög nikotinstyrka.

MBV Custom Shortfills är e-juice som vi blandar åt dig med smakkoncentrat från Mt Baker Vapor. Vi blandar med den PG/VG halt du väljer och anpassar för den nikotinhalt du önskar uppnå. En custom shortfill levereras delfylld tillsammans med nikotinshots som du häller i för att den ska få den nikotinstyrka du valt.

Nikotinshots är e-juice utan smak som kommer i 10ml flaskor med upp till 20mg/ml nikotin. Nikotinshots är avsedda att tillsättas i nikotinfria shortfills för att ge dem nikotinhalt. Tillsätter man en 10ml nikotinshot 18mg till en 50ml shortfill så får man 60ml e-juice med 3mg/ml nikotin. Tillsätter man två 10ml nikotinshot 18mg till en 100ml shortfill så får man 120ml e-juice med 3mg/ml nikotin.

Visar 1–50 av 1017 resultat

Visar 1–50 av 1017 resultat

Introduktion till E-juice: Vägen till en bättre Vaping upplevelse

Välkommen till världen av e-juice, eller vape juice som det också kallas, en viktig komponent i din vaping-upplevelse. I denna guide utforskar vi denna vätska som du fyller din e-cigg med och förvandlar till ånga för en njutbar vejpning. Oavsett om du är ny inom vaping eller en erfaren vejpare, är denna information designad för att förbättra din förståelse och njutning av e-juice.

Vad är E-juice? En grundlig förklaring

E-juice är mer än bara en vätska; det är kärnan i varje e-cigg. Denna smaksatta vätska, som finns både med och utan nikotin, är vad du fyller din e-cigg med. Den består huvudsakligen av Propylenglykol (PG) och Vegetabiliskt Glycerol (VG). PG bidrar med en cigarettliknande känsla och en skarpare smakupplevelse, medan VG skapar mjukare känsla och mer ånga. Beroende på din personliga preferens för vejpning, kan du välja olika PG/VG-balanser. För modeller som drivs på högre watt rekommenderas ofta en högre VG-halt, medan lägre wattapparatersom tex podsystempassar bättre med medium eller låg VG-halt.

E-Juice, E-Vätska och E-Liquid: Olika Namn, Samma Produkt

Först och främst är det viktigt att förstå att dessa termer – e-juice, e-vätska, och e-liquid – i själva verket beskriver exakt samma sak. Användningen av olika benämningar beror ofta på geografisk plats och lokala språkvanor.
I Sverige är termerna “e-juice” och “e-vätska” vanligt förekommande, medan i länder som Storbritannien, där vaping är mycket populärt, är termen “e-liquid” mer använd.

Varför Används Olika Termer?

Anledningen till de olika termerna beror delvis på kulturella och språkliga skillnader. “E-juice” och “e-vätska” tenderar att användas i Sverige, medan “e-liquid” är den term som oftare används i engelsktalande länder.

Enkel Förklaring för Alla Vapers

Oavsett vilken term du stöter på – vare sig det är e-juice, e-vätska, eller e-liquid – handlar det alltid om samma produkt: den vätska som används i elektroniska cigaretter och vaping-enheter för att skapa ånga och ge smak.

Välja rätt E-juice: Från smakrika fruktblandningar till klassisk tobak

E-juice kommer i en uppsjö av smaker, från exotiska frukter och uppfriskande mentol till de som efterliknar den traditionella tobakssmaken, men utan röken och lukten som följer med riktig tobak. Valet av smak är en personlig resa. Varför inte prova något nytt och spännande, eller hålla dig till en klassisk smak?

Vi erbjuder vi ett brett utbud av smaker som garanterat uppfyller dina önskemål.

E-juice med smak av tobak

Upptäck vårt omfattande sortiment av tobaks e-juicer, där vi erbjuder allt från autentiska tobakssmaker till unika och innovativa blandningar. Vår kollektion av e-juice, shortfills och MTL-shortfills är noggrant utvald för att tillfredsställa alla smakpreferenser, vare sig du söker den traditionella tobakskänslan eller är nyfiken på att utforska något nytt. Våra e-juicer är av högsta kvalitet och designade för att ge en genuin och tillfredsställande upplevelse av tobakssmak i ditt vejpförfarande.

Oavsett om du är en fan av den klassiska tobakssmaken i din MTL-enhet eller vill dyka in i en värld av nya smaker med en shortfill, har vi det perfekta alternativet för dig.

Välj Rätt Nikotinstyrka för Din E-Cigg

När det gäller nikotinstyrka, är det viktigt att tänka på din e-ciggs wattstyrka. En e-cigg med hög watt förångar mer vätska och skapar mer ånga, vilket innebär att du får i dig mer nikotin. Därför är det vanligare att använda e-juice med lägre nikotinhalt i dessa modeller. Ditt val av nikotinstyrka bör också reflektera ditt tidigare nikotinintag. Om du är van vid ett högt nikotinintag, kan du börja med en starkare variant och gradvis trappa ner. För dem som är vana vid lägre nikotinnivåer kan en lättare variant, eller till och med en nikotinfri e-juice, vara ett bra val.

Denna tabell kan vara en bra utgångspunkt för vilken nikotinstyrka som passar för olika watt:

Coil Watt –> ≈10W ≈20W ≈40W ≈80W ≈160W
Light 12mg 6mg 3mg 2mg 1mg
Medium 18mg 12mg 6mg 4mg 2mg
Strong 24mg 18mg 9mg+ 6mg+ 3mg+

Tips! Om du vill undvika den där starka känslan som e-liquid med högre nikotinstyrka kan ge, kan det vara värt att testa nikotinsalt som är mildare för halsen.

Anpassa din upplevelse: Välj din perfekta PG/VG-Halt

För en optimal vejpupplevelse är det viktigt att förstå hur PG/VG-förhållandet påverkar din e-juice. PG ger en mer intensiv smak och ett kraftigare halsbloss, medan VG genererar en mjukare känsla och tjockare ånga. För att hitta vad som passar dig bäst, rekommenderar vi att du experimenterar med olika förhållanden. Kom ihåg, högre VG-halt är ofta bättre för kraftfulla apparater, medan en balanserad eller lägre VG-halt kan vara idealisk för enheter med lägre watt.
Att välja rätt e-juice är en viktig del av användandet för att det ska bli så bra som möjligt. Genom att förstå de olika aspekterna, från smak till nikotinstyrka och PG/VG-förhållanden, kan du anpassa din upplevelse till just dina behov och preferenser. Hos PremiumVape strävar vi efter att erbjuda en omfattande samling av e-juicer för att säkerställa att varje vejpare kan hitta sin perfekta matchning.

Tips för att välja nikotinstyrka

Att välja rätt nikotinstyrka är avgörande för din vapingupplevelse. En enkel tumregel är att kolla på wattstyrkan i din vape:

 • Låg watt: Välj högre nikotinstyrka, perfekt för MTL(Mouth To Lung).
 • Hög watt: Gå för lägre nikotinstyrka, idealisk för DL(Direct Lung).

För MTL-enheter med låg watt passar e-juicer med högt PG och nikotin bättre, medan högwatts DL-enheter är optimala med e-juicer med högt VG och låga nikotinnivåer.

Vad är Nikotinsalter?

Nikotinsalter och traditionell e-juice delar flera likheter – båda är i flytande form, innehåller nikotin och är avsedda för förångning. Den markanta skillnaden ligger i nikotinkoncentrationen. Traditionell e-juice varierar i nikotinstyrkor från omkring 3mg till 18mg. Å andra sidan börjar nikotinsalter vanligtvis runt 10mg och kan gå upp till 50mg, även om försäljning inom EU är begränsad till maximalt 20mg på grund av regleringar.

Användning av e-juice med nikotinsalt

Om du funderar på att byta från traditionell e-juice till nikotinsalt, rekommenderar vi att du börjar på en lägre nivå, exempelvis 10mg, och gradvis ökar styrkan. Denna approach är viktig eftersom nikotinsalter absorberas snabbare i kroppen och kan ge en intensivare effekt. För dem som övergår från rökning till vaping kan 20mg nikotinsalt erbjuda en liknande tillfredsställelse som från en traditionell cigarett.

Nikotinsalt starkare än vanligt nikotin?

Det är viktigt att förstå att e-juice med nikotinsalt är betydligt mer potent än vanlig e-juice. Denna höga potens gör dem idealiska för de som försöker sluta röka, men de är inte lämpliga för personer som inte redan har en nikotinvana. Användningen av nikotinsalter bör tas på allvar, och det är viktigt att välja en styrka som passar dina specifika behov och erfarenheter.

Fördelarna med Nikotinsalt

För dem som vill undvika den starka känslan av högre nikotinstyrka är nikotinsalt ett utmärkt alternativ. Det är mildare för halsen och erbjuder en jämnare nikotinleverans.

Vill du veta mer om nikotinsalt så läs vårt blogginlägg om ämnet genom att trycka här

 Välja rätt styrka i ljuset av nikotinskatten

När det kommer till att välja rätt nikotinstyrka för e-juice, spelar nikotinskatten en betydande roll. Vi på PremiumVape förstår att denna skatt påverkar både återförsäljare och konsumenter, vilket leder till förändrade preferenser och marknadstrender.

Förståelse för nikotinskattens påverkan

Under 2023 har nikotinskatten i Sverige delats upp i två huvudkategorier baserat på nikotinstyrkan. Denna skattestruktur ser ut enligt följande:

 • För e-juice med en nikotinstyrka på 1-14.9mg: Skatten är 20 SEK plus moms.
 • För e-juice med en nikotinstyrka på 15-20mg: Skatten dubblas till 40 SEK plus moms.

Denna skillnad i beskattning har lett till en ökande popularitet för nikotinsalt med 14mg styrka. Många konsumenter och återförsäljare har vänt sig till denna styrka som ett kostnadseffektivt alternativ.
Vill du veta mer om nikotinskatten så hittar du all information på Skatteverkets hemsida

Varför 14mg nikotin är ett populärt val

Med tanke på skattepålägget, utgör 14mg nikotinsalt en attraktiv medelväg för vejpare. Många väljer 14mg eftersom det är kostnadseffektivt. Det ger en bra nikotinupplevelse utan att nå upp till den högre skattekategorin. Det är perfekt för dig som vill ha något starkare än de lägsta styrkorna men inte vill betala extra skatt för de högsta.

 Så väljer du din E-Juice

Vi på PremiumVape erbjuder en rad olika e-juicer för att passa dina behov:

 • E-juice med nikotin: Mindre förpackningar på 10ml som har mellan 0mg-18mg nikotin.
 • Shortfill:Större flaska e-juice (oftast 50 eller 100ml) utan nikotin med utrymme för att lägga till en nikotinshot eller två, vanligtvis för att skapa e-juice med 3mg nikotin.
 • Custom shortfill: Anpassade e-juicer blandade av oss för upp till 12mg nikotin.
 • DIY juicer: Essenser och aromer som du själv blandar med basvätska (PG/VG) och nikotin efter eget önskemål. För exakta blandningar, rekommenderar vi att väga ingredienserna.

Förstå E-Juicens hållbarhet

Till skillnad från många andra produkter, behåller e-juice sin kvalitet över en betydande tid. En intressant aspekt är att e-juice kan förändra färg och bli brunaktig. Detta är en naturlig process som beror på olika faktorer, som oxidation och ingrediensernas naturliga åldrande. Denna färgförändring innebär inte nödvändigtvis att e-juicen har försämrats eller passerat sitt bäst-före-datum. I många fall är e-juicen fortfarande lika användbar och fräsch som när den först tillverkades.

Optimal Förvaring för Längre Hållbarhet

För att säkerställa att din e-juice förblir i bästa möjliga skick, är förvaringen nyckeln. Generellt sett kan en oöppnad flaska e-juice hålla sig i gott skick i upp till två år från tillverkningsdatumet. Denna hållbarhet kan dock påverkas av flera faktorer:

 • Undvik värme och solljus: Värme och direkt solljus kan påskynda nedbrytningsprocessen av e-juicens ingredienser.
 • Minimera exponering för syre: Syre kan påverka e-juicens smak och konsistens. Det är därför rekommenderat att förvara e-juice i en lufttät behållare.
 • Förvara på en sval, torr och mörk plats: Det bästa sättet att förlänga hållbarheten är att förvara din e-juice på en plats som är sval, torr och skyddad från ljus.

Säker förvaring av E-Juice: Skydda dina nära och kära

När det gäller vaping och användning av e-juice, är säker förvaring en avgörande aspekt som inte bör förbises. På PremiumVape.se är vi angelägna om att påminna våra kunder om vikten av att alltid förvara sin e-juice utom räckhåll för barn och husdjur.

Varför säker förvaring är viktig

E-juice, särskilt de som innehåller nikotin, kan vara skadliga om de sväljs, speciellt för barn och husdjur som är mer känsliga för dess effekter. Nikotin är en giftig substans, och även små mängder kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Därför är det av yttersta vikt att alltid förvara e-juice på ett säkert och otillgängligt ställe.

Tips för säker förvaring av E-Juice

 • Använd låsbara förvaringslådor: Förvara din e-juice i låsbara lådor eller skåp som inte är åtkomliga för barn och husdjur.
 • Förvara E-Juice högt upp: Förvara flaskor högt upp, långt bort från barns och husdjurs räckvidd.
 • Använd barnsäkra kapsyler: Säkerställ att alla e-juiceflaskor har barnsäkra kapsyler för att förhindra oavsiktlig öppning.
 • Separera E-Juice från hushållsprodukter: Förvara aldrig e-juice i närheten av matvaror eller hushållsprodukter för att undvika förväxling.
 • Märk förvaringsplatsen tydligt: Använd tydliga etiketter för att markera förvaringsplatsen för e-juice, så att alla i hemmet är medvetna om var de är förvarade.

Vad gör du vid oavsiktlig exponering?

Om ett barn eller husdjur råkar komma i kontakt med e-juice, är det viktigt att omedelbart söka medicinsk hjälp. Ta med e-juiceförpackningen till sjukvården för att snabbt kunna ge korrekt information om innehållet.

Vad händer om man råkar svälja E-Juice?

Olyckor kan inträffa, och det är viktigt att veta hur man hanterar situationen om man råkar få i sig e-juice. Om e-juicen inte innehåller nikotin är risken för skada låg, men nikotinbaserad e-juice kräver försiktighet. En liten droppe orsakar oftast inte problem, men större mängder eller osäkerhet kring mängden bör leda till att du kontaktar sjukvården för råd.

Hantering av E-Juice fläckar på kläder och tyg

Spill av e-juice kan hända, men fläckar på kläder och tyger kan vanligtvis tvättas bort. Förtvättning med diskmedel kan hjälpa till att lösa upp fläcken innan den hamnar i tvättmaskinen. Observera att vissa e-juicer kan innehålla färgämnen som är svårare att ta bort. I dessa fall kan fläckborttagningsmedel vara användbart.

Effektiv rengöring av E-Juicespill

Att rengöra spilld e-juice är vanligtvis enkelt. Använd hushållspapper, vatten och eventuellt lite diskmedel för att torka upp mindre spill. För större spill eller när det finns barn och husdjur i närheten, använd mer kraftfulla rengöringsmedel. Kom ihåg att använda skyddshandskar, särskilt när du hanterar e-juice med nikotin, då nikotin kan absorberas genom huden.

E-Liquid: Inte en olja, men vattenbaserad

Det är en vanlig missuppfattning att vape juice är en sorts olja. I verkligheten är e-juice vattenbaserad. Även om vissa e-juicer kan innehålla spår av naturliga oljor från frukt, tobak eller andra extrakt, är dessa mängder minimala och påverkar inte vätskans kvalitet eller säkerhet. Det är viktigt att komma ihåg att e-juice, trots sin ibland oljeaktiga konsistens, inte är en olja.

Ett stort utbud av märken och smaker

Våra kunder uppskattar särskilt det breda urvalet av e-juicer som vi kontinuerligt uppdaterar med nya märken och spännande smaker. På PremiumVape kan du upptäcka allt från de mest populära märkena till spännande nyheter – allt samlat på ett ställe. Saknar du något? Kontakta vår support så undersöker vi möjligheten att inkludera det i vårt sortiment.

Hitta din favorit e-Juice

Varje vejpare har sina favoriter, och vi ser till att du alltid kan ladda upp ditt förråd av dessa. Samtidigt uppmuntrar vi till att prova nyheter som kan bli din nästa favorit. Vår webshop är den perfekta platsen för att experimentera med nya smaker och märken.

Prisvärda e-Juicer online

Priset är lika viktigt som kvaliteten. Våra kunder uppskattar vår konkurrenskraftiga prissättning, kombinerat med låga fraktkostnader. Detta har gjort oss till ett populärt val för vejpare både inom och utanför Sveriges gränser.

Veckans Deal: Uppdateras varje Måndag

För att ge ännu mer värde erbjuder vi ‘Veckans Deal’, där vi varje måndag ger rabatt på en hel e-juicelinje. Dessa erbjudanden är populära och en utmärkt möjlighet att prova nya smaker till förmånliga priser.

Hitta rätt Vape Juice snabbt och enkelt

På vår webshop är det enkelt att navigera genom de olika kategorierna av e-juicer. Välj en kategori för att se specifika smaker, eller bläddra genom hela vårt utbud för att upptäcka våra olika fruktsmaker, mentolsmaker, traditionella tobakssmaker, samt unika blandningar som godis- och bakelsessmaker.

Vi hjälper dig gärna med dina E-Juice frågor

Om du fortfarande är osäker på vilken e-juice som passar dig bäst, eller har frågor om PG/VG-förhållandet, eller något annat om vaping, tveka inte att kontakta oss. Vår kunniga supportpersonal är här för att ge dig den vägledning och de svar du behöver.

Snabb och personlig support

Skicka bara ett meddelande till oss med dina frågor. Vi strävar efter att svara så snabbt som möjligt för att ge dig en personlig och informativ service. Hos PremiumVape är vårt mål att säkerställa att du känner dig trygg och informerad i ditt val av e-juice och vape-produkter.