Köp flera Shortfills och få mängdrabatt. Blanda fritt från hela vårt sortiment av ordinarie Shortfills & MTL Shortfills. Visa information om e-juice...

E-juice med nikotin kommer i 10ml flaskor med upp till 18mg/ml nikotin eller nikotinfria. De högre nikotinstyrkorna lämpar sig till användare som är vana vid ett högt nikotinintag och som använder e-cigaretter med coils som körs på låg effekt, t.ex pod-system. Lägre nikotinstyrkor lämpar sig för e-cigaretter som körs på högre effekt eller till användare som är vana vid ett lägre nikotinintag eller som vill trappa ner.

E-juice med nikotinsalt kommer i 10ml flaskor med 20mg/ml nikotin. Nikotinsalt är en variant av nikotin som är betydligt mildare för halsen och lämpar sig för användare som vill inta sitt nikotin med en högre nikotinstyrka men med ett färre antal bloss. Nikotinsaltjuicer är avsedda att användas för e-cigaretter som körs på låg effekt, t.ex Pod-System.

Shortfills är nikotinfria e-juicer som kommer i större flaskor som inte är helt fyllda, ofta 50ml i en 60ml flaska eller 100ml i en 120ml flaska.
Shortfills är något koncentrerade i smaken och har plats för att man ska kunna fylla upp med en eller flera nikotinshots för att få en nikotinhalt på vanligtvis upp till 3mg/ml.
De flesta Shortfills har en hög VG-halt på 70-80% vilket gör dem trögflytande och oftast inte optimala till e-cigaretter som körs på låg watt då det kan ge torrbloss/dry-hits.

MTL Shortfills är nikotinfria e-juicer med lägre VG-halt som är extra koncentrerade i smaken och kommer i mindre fyllda flaskor än vanliga Shortfills och har därför plats för fler nikotinshots så att man ska kunna uppnå en högre nikotinstyrka lämplig för MTL-enheter.

Longfills är helt rent smakkoncentrat som kommer i flaskor som endast är lite fyllda och har därför plats för många nikotinshots så man kan uppnå en ännu högre nikotinstyrka än med MTL Shortfills. Longfills är lämpliga till MTL enheter för användare som söker ett alternativ där man kan uppnå en hög nikotinstyrka.

MBV Custom Shortfills är e-juice som vi blandar åt dig med smakkoncentrat från Mt Baker Vapor. Vi blandar med den PG/VG halt du väljer och anpassar för den nikotinhalt du önskar uppnå. En custom shortfill levereras delfylld tillsammans med nikotinshots som du häller i för att den ska få den nikotinstyrka du valt.

Nikotinshots är e-juice utan smak som kommer i 10ml flaskor med upp till 20mg/ml nikotin. Nikotinshots är avsedda att tillsättas i nikotinfria shortfills för att ge dem nikotinhalt. Tillsätter man en 10ml nikotinshot 18mg till en 50ml shortfill så får man 60ml e-juice med 3mg/ml nikotin. Tillsätter man två 10ml nikotinshot 18mg till en 100ml shortfill så får man 120ml e-juice med 3mg/ml nikotin.

Visar 1–50 av 973 resultat

Visar 1–50 av 973 resultat

E-juice

E-juice, eller vape juice som det också kallas, är den vätska som du fyller upp din e-cigg med. Denna vätska förångas sedan när du röker, eller vejpar som det brukar kallas. Vätskan finns i många olika smaker och går att få med olika nikotinhalter, för att du ska kunna hitta en juice som passar dig och din vejpning. Vilka smaker föredrar du? Vi erbjuder e-juice från flera varumärken med smak av allt från exotiska frukter och mentol, till vapevätskor som mer liknar smaken från tobak, men utan illaluktande rök!

Vad är e-juice?

Kort förklarat är e-juice en smaksatt vattenbaserad vätska, med eller utan nikotin, som du fyller din e-cigg med. Själva vätskan består av två huvudingredienser: Propylenglykol (PG) och Vegetabiliskt Glycerol (VG). PG är den ingrediens som ger vätskan en cigarettliknande och rivigare känsla vid halsbloss, och VG ger en mjukare känsla och mycket ånga. Beroende på vilken känsla du vill få när du vejpar är det alltså dessa värden du ska fundera på. Vilken PG/VG-halt som du föredrar är såklart högst personligt, därför är det smart att testa dig fram, men till modeller som drivs på högre watt är det vanligare med hög VG-halt, och till modeller som drivs på lägre watt är det vanligare med en medelhög eller låg VG-halt.

Välj rätt nikotinstyrka till din e-cigg

Det första att tänka på när du ska välja nikotinstyrka är att en e-cigg som drivs på hög watt förångar mer vätska och ger mer ånga, vilket innebär att man får i sig en större mängd nikotin. Därför är det vanligt att använda e-juice med lägre nikotinhalt till dessa modeller. Valet av nikotinstyrka beror också på hur mycket nikotin man har för vana att inta, och på om man föredrar en mildare känsla i halsen, eller om man hellre tar ett färre antal – men starkare bloss. Vi har gjort en tabell nedan som visar vanliga nikotinstyrkor. För en person som är van vid ett högt nikotinintag kan det kanske vara lämpligt att börja med Strong eller Medium, för att sedan trappa ner. För dig som haft ett lågt nikotinintag räcker det förmodligen med Light, eller kanske till och med nikotinfritt.

Denna tabell kan vara en bra utgångspunkt för vilken nikotinstyrka som passar för olika watt:

Coil Watt –> ≈10W ≈20W ≈40W ≈80W ≈160W
Light 12mg 6mg 3mg 2mg 1mg
Medium 18mg 12mg 6mg 4mg 2mg
Strong 24mg 18mg 9mg+ 6mg+ 3mg+

Tips! Om du vill undvika den där starka känslan som e-liquid med högre nikotinstyrka kan ge, kan det vara värt att testa nikotinsalt som är mildare för halsen.

Tips för att välja nikotinstyrka

Fortfarande osäker på vilken nikotinstyrka du ska välja? Börja med att ta en titt på din vape för att se vilken watt den drivs med. Tumregeln att lägga på minnet är:

  • Låg watt = Högre nikotinstyrka
  • Hög watt = Lägre nikotinstyrka

Lägre watt indikerar att vapen är tillverkad för att passa Mouth-to-lung (MTL) inhalering och då kan du med fördel välja en starkare nikotinhalt. Dessa enheter är nämligen skapade för vätskor med både högt PG och höga nikotinhalter. Enheter med låg watt har även ett mindre luftflöde och det bidrar till att nikotinet inte blir för överväldigande. Hög watt indikerar däremot att din enhet är anpassad för Direct-to-lung (DLI) inhalering och då bör du satsa på en lägre nikotinhalt, annars är risken att känslan av vapingen blir alltför intensiv. Dessa enheter gör sig bättre med vätskor med högt VG och låga mängder av både PG och nikotin eftersom luftflödet är större och ångan kommer direkt till lungorna.

Så väljer du juice

De flesta e-liquids idag består både av PG och VG så beroende på vilken känsla du vill ha när du vejpar är det dessa värden du ska titta extra på. Vätskor med högt PG ger mer riv i halsen och vätskor med högt VG ger mer ånga. Vill du sedan addera nikotin i vätskan finns fler olika e-juicer att välja på, vi på PremiumVape erbjuder till exempel:

  • E-juice med nikotin (10ml), är mindre förpackningar med färdigblandade juicer som du kan välja mellan 0mg-18mg nikotin
  • Shortfill vätskor utan nikotin, där det finns plats att addera en nikotinshot, vanligtvis för att få e-juice med3mg nikotin.
  • Custom shortfill, är juice som blandas av oss och anpassas för upp till 12mg nikotin.
  • Do it yourself DIY juicer, är essenser/aromersom du själv blandar med basvätska (PG/VG) och nikotin efter eget tycke och smak. Hur du doserar är frivilligt, men bra att tänka på är att det är mer exakt att väga snarare än att mäta för att få till en bra blandning. Här finns även premixed essenser som är färdigkomponerade smaker.

Bra att veta om e-juice

Vape juice håller inte i all evighet, men den håller sig i gott skick långt mycket längre än färskvaror såsom mat exempelvis. En vape juice kan till exempel ändra färg och bli brunaktig med tiden av olika anledningar, men det behöver inte betyda att den blivit dålig eller passerat någon form av bäst-före-datum. Den kan vara lika fräsch som innan i alla fall, vilket är något som kan vara bra att känna till. Generellt kan vätskan hålla sig fräsch i upp till två år efter sitt tillverkningsdatum, men beroende på hur du förvarar din vätska kan denna tidsuppskattning antingen förlängas eller förkortas. E-juice bör inte förvaras i värme, solljus eller utsättas alltför mycket för syre och ju längre du lyckas undvika dessa tre saker, desto längre håller juicen. Bästa sättet är att förvara dina juicer väl förslutna på en plats där det är svalt, torrt och mörkt.

Vad händer om man råkar få i sig vape juice?

Om du råkar få i dig e-juice utan nikotin är det ingen större fara skedd, då juicerna inte innehåller några ingredienser som är skadliga i små doser. Innehåller vätskan däremot nikotin bör du vara mer uppmärksam. Får du bara i dig en liten droppe är det ingen fara och du kan spotta ut vätskan, men får du i dig mer än så eller vill vara på den säkra sidan kan det vara bra att kontakta sjukvården.

Går vätskan bort från kläder och tyg vid spill?

Om du råkar spilla en droppe juice på kläderna eller bordsduken brukar fläcken normalt försvinna efter en tvätt. Vill du vara på den säkra sidan kan du förtvätta spillområdet med lite diskmedel och vatten. Bra att känna till är att vissa väskor kan vara färgade med olika färgämnen, och spiller du dessa på textil kan fläcken vara lite besvärligare att bli av med. Tipset är att prova att förtvätta med diskmedel och även tvätta med någon form av fläckborttagningsmedel för textil innan du tvättar plagget eller textilen i tvättmaskinen.

Hur rengör man e-juicespill?

Det är enkelt att rengöra olika ytor efter att du spillt e-juice. Allt som behövs för att torka upp spilld e-juice är vanligt hushållspapper och vatten, eventuellt lite diskmedel. Spiller du en hel flaska juice kan det vara bra att använda mer ordentliga rengöringsprodukter, speciellt om du har barn eller katter hemma, då dessa inte bör exponeras för vape juice. Tänk på att alltid ta på dig ordentliga diskhandskar om du spiller juice som innehåller nikotin, nikotin absorberas nämligen genom huden och i stora mängder är detta inte alls bra att utsättas för.

Är e-liquid en sorts olja?

Nej, vape juice är inte en sorts olja, den är vattenbaserad. Med det sagt ska man veta att vätskan kan innehålla spår av naturliga oljor från exempelvis frukt, tobak eller andra sorters extrakt. Dock är vätskor av detta slag väldigt sällsynta och om spår finns så förekommer dessa inte i tillräckligt stor mängd för att påverka vätskans blandbarhet. Så även om e-juice ibland kan kännas som olja på grund av sin konsistens, ska du komma ihåg att det inte är det.

Hur ska e-juice förvaras?

Som nämnt tidigare ska e-juice förvaras i stängda behållare på en torr och mörk plats, utan direkt solljus. Vissa vätskors behållare är tillverkade i mörkt glas och dessa hjälper till att skydda vätskan från yttre påverkan, vilket alltså kan mildra eventuella förvaringsproblem om så skulle vara fallet.

Vad är e-juicer med nicsalt?

Det finns två primära typer av nikotinvätskor, traditionell e-juice och e-juice med nikotinsalt, även kallat nicsalt.

Dessa två typer av e-juice har mycket gemensamt. De är båda i flytande form, båda innehåller nikotin, och båda är avsedda att förångas. Den största skillnaden mellan dessa två är att nikotinsalter har mycket högre nikotinkoncentrationer. Traditionell e-juice varierar från cirka 3mg till 18mg nikotin i styrka. Nikotinsalter börjar vanligtvis runt 10mg och går upp till 50mg (dock får man sälja högst 20mg inom EU).

Om du går över från traditionell e-juice till nikotinsalt rekommenderar vi att du börjar på 10mg och jobbar dig uppåt då nikotinsaltet är annorlunda från det traditionella nikotinet. Omvänt, om du går över från rökning till vaping, är det mer sannolikt att 20mg nikotinsalt ger dig samma tillfredsställelse som du skulle få av att röka en cigarett.

Det viktigaste att komma ihåg är att e-juice med nikotinsalt är mycket mer potent än vanlig e-juice och det bör inte tas lätt på. 20mg nikotinsalt är designade speciellt för dem som försöker sluta röka och är  helt enkelt inte lämpliga för personer som inte redan röker.

Bästa e-juicerna samlade på ett ställe

Det finns mycket att gilla med PremiumVape.se men det som sticker ut mest och som våra kunder värdesätter högst är att vi alltid har ett stort utbud av e-juicer och ständigt tar in nya märken och smaker.

Istället för att dela upp dina köp på flera olika vapeshoppar kan du hitta de mest populära märkena direkt på vår webshop. Skulle du känna att något saknas går det alltid bra att skriva ett mail till vår support så kikar vi på om vi kan ta hem det i lager.

Populära e-juicer

Alla har vi vårt favoritmärke som vi alltid fyller på mer av när vi märker att vi är nere på de sista dropparna. Våra kunder håller sig gärna till favoriten men slänger ofta med någon nyhet som vi fått i lager för att få lite ombyte eller för att kanske hitta en ny favorit.

Här kommer några exempel på vad våra kunder har satt på sin topplista:

Fizzy

Här hittar du en stor blandning av fruktiga smaker där alla har en touch av cooling i sig. Fizzy är ett märke från Malaysia och säljs i princip hela världen. Vi på PremiumVape har sålt Fizzy under många år och populariteten håller fortfarande i sig. Med Fizzy vet du att du alltid kommer få en e-juice av hög kvalité.

Smakerna från Fizzy som våra kunder håller mest kära är:

Bull – precis som namnet kanske avslöjar så smakar denna e-juice som ett visst energidrycksmärke. Många tillverkare har försökt efterlikna denna smak men Fizzy är dom enda som har lyckats få den till perfektion.

Kola – En läskande smak av en iskall kola. En väldigt förfriskande e-juice som inte gör någon coca cola älskare där ute besviken.

Strawberry – En enkel smak kan man tycka men att kunna göra den till perfektion är allt annat än enkelt. Det visar sig också med att det är den mest sålda strawberrysmaken hos oss av alla e-juicer.

LiQua

Vi har sålt LiQua sedan starten 2014. Att lagerhålla en produkt under 8+ år i en bransch som har fått mängder av nya tillverkare och att de dessutom fortfarande är vårt absolut bäst säljande märke säger en hel del. LiQua har ett stort urval av enkla smaker som är perfekta i utförandet, men du hittar även mer komplicerade blandningar. De som håller sig i absoluta toppen är deras tobakssmaker.

Här är de mest populär smakerna från LiQua:

Traditional Tobacco – “En distinkt smak av tobak, komplementerad av en kryddig men söt doft av sandelträ” så beskriver LiQua själva sin absoluta storsäljare. För alla tobaksälskare är denna ett måste att prova och kommer absolut hamna i toppen.

American Blend – Ytterligare en tobakssmak men med smak av klassisk Virginiatobak och en hint av honung. En söt och len blandning som får de flesta att komma tillbaka för mer.

Berry Mix – Här hittar du bär som jordgubbar, körsbär och druvor blandade till en härlig kompott

Vampire Vape

Detta företag från storbritanien gjorde dundersuccé när dom släppte sina långkörare Heisenberg och Pinkman som från början var menade att vara en limited edition e-juice. Dom märkte dock snabbt att kunderna ville ha mycket mer av dessa två e-juicer så dom satte in dom i produktionen. Dessa två smaker har varit trendsättare inom e-juice och många företag har nu släppt sin egen version av dom.

Heisenberg – en fruktig e-juice med en kylande avslutning. Helt enkelt en fantastisk smak som nästan varje vejpare har testat vid det här laget

Pinkman – även den en fruktig smakexplosion som får det att vattnas i munnen. Den kylande effekten på utandningen sätter pricken över i:et.

Nasty Juice

Även Nasty Juice är ett företag baserat i Malaysia som har en stor variation av komplexa smaker med en hint av cooling. Nasty har vunnit otaliga priser för sina populära smaker vilket man kan förstå så fort man provat dom. Förutom shortfills så har vi även engångsvapes från Nasty som även dom gick upp i topp hos kunderna.

De mest eftersökta e-juicerna från Nasty Juice:

Double Apple Shisha – Shishaserien från Nasty är en relativt ny linje som snabbt steg i popularitet. I denna e-juice hittar du rött och grönt äpple med en aning surt. En klart intressant smak som kommer finnas kvar i lagerhyllorna lång tid framöver.

Slow Blow – en riktigt klassiker från deras första linje med e-juicer. En uppfriskande lemonad med smak av ananas som får smaklökarna att göra volter.

Lemon Mint Shisha – även denna e-juice kommer från Shishalinjen. Här hittar du citron och lemonad i en perfekt balans med en kylig avslutning.

Wicked Haze – Även här en lemonad, vilket verkar vara ett vinnande koncept, med smak av svarta vinbär. Lemonadskiktet är perfekt blandat utan att ta över i smaken.

Billiga e-juicer online

Förutom att våra kunder uppskattar vårt stora utbud av e-juice så gillar dom även vår prissättning. Vi försöker alltid hålla så konkurrenskraftiga priser som möjligt från början. Och skulle du vilja fylla på förrådet med lite flera smaker så har vi även en mängdrabatt på shortfills som kan sitta fint.

Köper du mer än 3 flaskor så ger vi 10% rabatt på dom, skulle man slå till på stort och köpa 6+ flaskor så blir det hela 15% rabatt på kalaset.

Som om inte det är nog så har vi även Veckans Deal där vi ger 20% rabatt på en hel e-juicelinje. Och det bästa av allt är att man kan kombinera mängdrabatten med Veckans Deal så det kan bli ett svårslaget erbjudande.

Så har vi sorterat våra e-juicer

För du snabbt ska hitta den vape juice som du föredrar kan du välja att klicka direkt på någon av kategorierna för att se alla juicer som finns där. Eller så kan du fortsätta bläddra för att se alla juicer utan att välja en specifik kategori. Värt att veta är att de flesta tillverkare erbjuder en rad olika fruktsmaker och smaker som går från sött till syrligt, samt olika mentolsmaker. Likaså är det många som erbjuder vätskor med smak liknande den från vanlig tobak. Vi erbjuder även vapevätska i godissmaker i blandningar av sött och syrligt, e-juicer som smakar bakelser, samt massor av andra smakvarianter.

Kontakta oss vid frågor

Känner du dig ännu inte helt säker på vilken sorts e-juice du ska välja eller har ytterligare funderingar om PG/VG halter, eller kanske undrar om något annat? Skriv ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som vi kan – vi finns här för att guida dig rätt!