Coils / Förbrännare / Coil Heads

Visar 1–15 av 59 resultat

Visar 1–15 av 59 resultat

Du känner ganska snabbt när det är dags att byta ut din förbrännare i din förångare. Plötsligt smakar din vape inte gott alls, snarare bränt och rökigt. En smak som liknar den när du råkar dra ett bloss på en vanlig cigarett och blosset bränner hela vägen ned till filtret. Det smakar illa kort sagt – och då vet du att det är hög tid att byta ut din coil.

En coil är en förbrännare som sätts i mitten av förångaren i din e-cigg och det är denna som skapar ångan en e-cigg ger. Coilen består nämligen av ett hölje med bomull som suger upp e-juicen och innanför detta hölje sitter en eller flera spolar. Dessa värms upp och förvandlar vätskan till ånga när coilen får ström från batteriet.

Det här är en coil förbrännare

Översätter du ordet coil från engelskan betyder det spole, men inom vaping syftar man ofta till hela förbrännaren med både hölje, bomull och spole när man pratar om coils. Dessa delar i elciggen kallas ibland även för Core eller Coil Head, just när man pratar om denna som en hel enhet. Vanligaste benämningen är dock coils rätt och slätt, så varför krångla till det?

Olika sorters coils

Precis som med andra delar av mekaniken som tillsammans bildar en elcigarett, så finns det olika sorters coils och förbrännare på marknaden. Vanligaste varianten är den färdigmonterade förbrännaren som du bara skruvar på plats i förångaren, men det finns även varianter du kan få bygga ihop själv av separata delar. RBA coils, exempelvis, är just en sådan modell du själv sätter ihop med spolar och bomull så det blir en förbrännare. Spolarna köper man antingen färdigsnurrade eller så snurrar man dem själv av speciell tråd. Spolen monteras sedan fast och en remsa av bomull träs genom spolen och ut genom hål i höljet till förångartanken. Bomullen absorberar efterhand vätska från tanken, vilket kallas att coilen “wickar”, på samma sätt som en färdigbyggd förbrännare gör.

Vi hjälper dig välja förbrännare

Vi på PremiumVape förstår att det kan kännas lite knepigt att få grepp om alla förkortningar och olika ord som används när det talas om e-ciggens alla delar och mekaniken bakom. Som tur är kan du som kund, eller blivande kund hos oss, alltid höra av dig om du har frågor. Vi nås enklast i chatten, och är vi inte online när du skriver är det bara att lämna kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig. Vi ger gärna personliga tips och hjälper dig hitta rätt förbrännare som passar dig och din vaping, välkommen!