E-juice / Vape juice / E-liquid

Visar 1–15 av 601 resultat

Visar 1–15 av 601 resultat

E-juice, eller vape juice som det också kallas, är den vätska som du fyller upp din e-cigg med. Denna vätska förångas sedan när du röker, eller vejpar som det brukar kallas. Vätskan finns i många olika smaker och går att få med olika nikotinhalter, för att du ska kunna hitta en juice som passar dig och din vejpning. Vilka smaker föredrar du? Vi erbjuder e-juice från flera varumärken med smak av allt från exotiska frukter och mentol, till vapevätskor som mer liknar smaken från tobak, men utan illaluktande rök!

Välj rätt nikotinstyrka till din e-cigg

En e-cigg som drivs på hög watt förångar mer vätska och ger mer ånga, vilket innebär att man får i sig en större mängd nikotin, och därför använder man e-juice med lägre nikotinhalt till dessa modeller. Valet av nikotinstyrka beror också på hur mycket nikotin man har för vana att inta, och på om man föredrar en mildare känsla i halsen, eller om man hellre tar ett färre antal – men starkare bloss. Vi har gjort en tabell nedan som visar vanliga nikotinstyrkor. För en person som är van vid ett högt nikotinintag kan det kanske vara lämpligt att börja med Strong eller Medium, för att sedan trappa ner. För dig som haft ett lågt nikotinintag räcker det förmodligen med Light, eller kanske till och med nikotinfritt.

Coil Watt –>≈10W≈20W≈40W≈80W≈160W
Light12mg6mg3mg2mg1mg
Medium18mg12mg6mg4mg2mg
Strong24mg18mg9mg+6mg+3mg+

Vad är e-juice?

Kort förklarat är e-juice en smaksatt vätska, med eller utan nikotin, som du fyller din e-cigg med. Själva vätskan består av två huvudingredienser: Propylenglykol (PG) och Vegetabiliskt Glycerol (VG). PG är den ingrediens som ger vätskan en cigarettliknande och rivigare känsla vid halsbloss, och VG ger en mjukare känsla och mycket ånga. Beroende på vilken känsla du vill få när du vejpar är det alltså dessa värden du ska fundera på. Vilken PG/VG-halt som du föredrar är såklart högst personligt, därför är det smart att testa dig fram, men till modeller som drivs på högre watt är det vanligare med hög VG-halt, och till modeller som drivs på lägre watt är det vanligare med en medelhög eller låg VG-halt.

Så har vi sorterat våra e-juicer

För att underlätta för dig när du ska välja vape juice har vi sorterat dessa efter tillverkare. Du hittar också alla produkter samlade om du scrollar ned på sidan utan att välja en specifik kategori. Värt att veta är att de flesta tillverkare erbjuder en rad olika fruktsmaker och smaker som går från sött till syrligt, samt olika mentolsmaker. Likaså är det många som erbjuder vätskor med smak liknande den från vanlig tobak. Vi erbjuder även vapevätska i godissmaker i blandningar av sött och syrligt, e-juicer som smakar bakelser, samt massor av andra smakvarianter.
Är du osäker på vilken sorts e-juice eller vape vätska du ska välja? Hör av dig till oss så guidar vi dig rätt!