Publicerad den

Vad är Nic-salts och mun till lungavaping (MTL)?

Vad är Nic-salts och mun till lungavaping (MTL)?

Om du är en erfaren vejpare eller en nybörjare som spånar på att köpa din första e-cigg, finns det en term som kommer upp ofta som kan vara förvirrande för vissa: Nicsalts.

Sanningen är att nicsalts är ett mindre nytt fenomen än du kanske tror, ​​och fyller en lucka som traditionella e-juicer, gjorda med freebase nikotin, inte kan täcka.

Men Innan vi kan prata om Nicsalts måste vi prata om freebase nikotin eftersom det är en annan term som man kanske inte är van vid att höra.

Vad är freebase nikotin?

Nikotin är en kemisk förening som finns i tobaksplantans blad, det som ger rökare den tillfredsställelse och det begär som cigaretter är kända för. Tobaksföretagen har tillbringat decennier med att undersöka olika sätt att göra sina cigaretter starkare och mer beroendeframkallande för att kunna sälja mer av sin produkt. En sådan innovation var freebase nikotin.

Kort sagt, nikotin i sig absorberas inte så lätt av kroppen, eftersom det tenderar att binda sig till andra kemikalier i tobaksblad snarare än att absorberas i blodet. Genom att tillsätta kemikalier som ammoniak kunde cigarettföretag drastiskt öka nikotinets effektiva styrka, eftersom det då lättare tas upp av kroppen. Slutprodukten, Freebase Nikotin, är en mycket ren form av nikotin.

Traditionell nikotin till e-juice produceras på liknande sätt, med hjälp av kemiska reaktioner för att extrahera nikotinet i en form som är lätt att blanda till en vätska och lätt för kroppen att absorbera när den förångas.

Nackdelen med detta är att freebase nikotin är alkaliskt. Det är därför e-juicer med hög nikotinhalt kan vara väldigt starkt för halsen och orsaka en brännande känsla. Dessutom är mängden nikotin som absorberas av kroppen fortfarande lägre än röktobak. Det är svårt att rättfärdiga en bränd hals när du även känner dig otillfredsställd med ditt nikotinintag.

Vad är nikotinsalter

Tobaksblad

Nikotinsalter, till skillnad från freebase nikotin, har en kemisk sammansättning som är mycket närmre det nikotin som finns i tobaksblad. Det är bundet till andra kemikalier och bildar en mer stabil, mindre alkalisk sammansättning.

Men var då inte hela poängen med freebase nikotin att det skulle bli lättare för kroppen att absorbera? Det är där skillnaden mellan “naturligt” nikotin och Nikotinsalter kommer in: Bensoesyra.

Bensoesyra har speciella egenskaper som gör den perfekt för vaping. Det sänker temperaturen som behövs för att förånga vätskan och gör nikotinet mer tillgängligt för kroppen att absorbera, samtidigt som det minskar den brännande känslan genom att ge blandningen ett mer neutralt pH.

Resultatet? Vejpare kan ha vätskor som innehåller högre nivåer av nikotin med mindre obehag vid inandning, vilket ger dig en effekt vid varje bloss som mer efterliknar den nästan omedelbara tillfredsställelsen av röktobak.

Vem kan dra nytta av att använda Nic Salts?

Det finns många anledningar till varför en person som vejpar vill ha en starkare nikotinteffekt vid varje bloss.

“Jag provade e-cigaretter, men det fungerade bara inte för mig. Jag ville fortfarande röka”

Om det här är du, eller någon du känner, kanske nicsalts är lösningen. Genom att kunna få i sig en större mängd nikotin utan att känna obehag, ger det före detta rökare en chans att komma bort från cigaretterna samtidigt som det till fullo stillar begäret. Vilket är ett viktigt förstasteg för att kunna fimpa för gott.

“Jag är redan en van vejpare, men ibland vill jag inte blåsa stora moln som kan irritera andra omkring mig”

I det här fallet kan högre nikotinnivåer i din juice låta dig vejpa mindre åt gången, samtidigt som du stillar begäret och kan fortsätta med din dag. Detta är perfekt för människor som kanske vill kunna vejpa inomhus utan att grumla upp hela rummet!

Ökningen av nicsalts har gett upphov till en ny våg av lätta, enklare kit som fortfarande kan tillfredsställa nikotinberoendet. Vilket för oss vidare till:

Vilka kit är bäst för nicsalts?

När du använder dig av nicsalts kan små, lågeffektiva mun till lungenheter användas istället för stora subohmkit. Det kan kännas som ett steg bakåt för vissa, men tekniken har förbättrats enormt under de senaste åren, och i kombination med nicsalts-vätskor kommer du bli förvånad över hur trevliga dessa små vapes kan vara!

MTL-enheter har också tydliga fördelar för någon som helt enkelt letar efter ett effektivt nikotintillförselsystem:

Högre motstånd betyder att mindre ström används vid vaping, vilket innebär längre batteritid och längre livslängd på coilsen.

Själva enheterna kan vara mindre och lättare, utan behov av 18650-batterier eller andra, större celler.

Mindre vätska används vid varje puff, vilket ger betydligt bättre valuta för pengarna från en liten 10ml flaska.

Ångan du andas ut är tunnare och mindre märkbar, perfekt för situationer där du inte vill ha stora moln.

Enheterna i sig är mycket enklare att använda, vilket gör dem idealiska för dem som skräms av tanken på ett kit med inställningar, rengöra tankar och byta coils som det oftast är fallet med sub-ohm-enheter.