Publicerad den

Varför hostar jag av vape?

Varfor Hostar Jag Av Vapes

Att hosta när man veipar eller använder vape-produkter är ett vanligt problem. För många är det en allvarlig oro. Man kan inte låta bli att undra om vejping har negativa bieffekter. Lyckligtvis är detta sällan fallet, särskilt om det är första gången du veipar eller om du byter från cigarettökning. Det finns enkla förklaringar till varför du hostar. I vissa fall är lösningarna enkla och inom räckhåll, medan det i andra fall bara är en tidsfråga. Om du hostar varje gång du veipar kan det bero på någon av följande orsaker. För varje orsak finns det lösningar som du kan prova för att förbättra din upplevelse.

Skadade flimmerhår:

En av effekterna av rökning är skadade flimmerhår. Detta är de hårliknande strukturerna längs luftvägarna som avlägsnar smuts och slem från luftvägarna för irritationfri andning. När flimmerhåren börjar växa tillbaka är en av reaktionerna hosta, eftersom dina lungor och luftvägar blir känsliga under reparationen. Som ett resultat kan du börja hosta när du veipar eller tar djupa andetag.

Ingredienser i E-juicen:

Tyvärr kan orsaken till hosta vara ingredienserna i e-juicen. Omkring 9% av människor i världen är allergiska mot propylenglykol, som är en av huvudingredienserna i e-vätskor. Som ett resultat kan du ofta hosta när du veipar. Att välja e-juice som innehåller större del vegetabilisk glycerin framför propylenglykol kan hjälpa till att dämpa allergierna och säkerställa en mjukare upplevelse. En annan ingrediens som kan leda till hosta är nikotinnivån. Nikotin resulterar i en känsla i halsen. För personer som vill sluta röka är denna känsla ett måste. Men om nikotinnivån är för hög, kan det resultera i hosta eftersom din hals blir överväldigad. Den enklaste lösningen är att minska nikotinnivån för mjukare och hostfria vejping-sessioner.

Dålig Kvalitet på E-juice:

Vikten av att investera i e-juice av god kvalitet kan inte betonas nog. E-juice av god kvalitet är inte bara ordentligt tillverkade utan också välbalanserade, och sammansättningen är korrekt. E-juice av låg kvalitet kan däremot ha höga nivåer av nikotin och en dålig VG till PG-ratio. Någon av dessa faktorer kan få dig att hosta när du veipar.

Olämplig Vejpingteknik:

Detta är ett vanligt problem bland förstagångsveipare och de som övergår från rökning. Det finns två huvudsakliga sätt att veipa. Det finns mun-till-lunga-träffen som innebär att ångan hålls i munnen innan den går ner i halsen och direkt-till-lunga-träffen som drar ångan direkt in i lungorna. För oerfarna vejpare rekommenderas att hålla ångan i munnen först. Detta för att denna metoden är snällare mot din hals och belastar inte dina lungor för mycket.

Direkt-till-lunga-metoden är bäst reserverad för erfarna vejpare som är mer vana vid vejping och har bemästrat denna färdighet.

Läs även vår guide om hur länge nikotin stannar i ditt system.