Publicerad den

VooPoo Drag 4 Kit

Voopoo Drag 4 Kit Banner

Drag-namnet är kanske ett av de mest väletablerade inom vaping-industrin. VOOPOO har just släppt den senaste modellen i serien, Drag 4. Det är fantastiskt att se ett dual 18650-vapekit med hög effekt när det nyligen har varit så mycket fokus på pod-system och engångsprodukter.

Drag 4 har ett effektområde på 5–177W och använder två utbytbara 18650-batterier.

VOOPOO har gjort förbättringar i menyn och skärmens layout, samt inkluderat en särskild låsknapp.

Det finns också en ny C-ram-design för enklare åtkomst till dina batterier.

Drag 4 finns i sex färgalternativ från två olika serier:

Resin-serien – Gun Metal & Ocean Blue, Gun Metal & Forest Green och Gun Metal & Tropical Orange.

Wood-serien – Pale Gold & Walnut, Black & Walnut och Gun Metal & Rosewood.

VOOPOO Drag 4 Mod Specifikationer

Mått: 52,4 x 25,4 x 89 mm
Material: Zinklegering, Läder, Massivt Trä
Batteri: 2 x 18650 (ingår ej)
Display: 6-färgers temaskärm
Uteffekt: 5 – 177W
Användarlägen: RBA (Variabel Watt), Smart, Eco, TC (Ni200, Ti, SS316, SS430)
Uteffektsvolts: 3,2 – 8,4V
Motståndsområde: 0,05 – 3,0 ohm
Laddning: USB Typ C 3A
Låsspärr (Locking switch)

Design & Stil

Drag-designen är förmodligen en av de mest särpräglade bland vape-mods. VOOPOO har alltid gjort ett utmärkt jobb med att se till att alla Drag-enheter har en liknande look och känsla och tydligt tillhör samma familj.
Så det är ingen överraskning att Drag 4 ser ut och känns bemärkelsesvärt lik sin föregångare, Drag 3.
Men de har gjort några små förändringar i designen och en ganska betydande förändring. Den betydande förändringen är att de har slopat den fjäderbelastade batteriluckan längst ned på enheten och istället valt en C-ram-design.

Den C-formade batterifästet är magnetiskt och passar perfekt på enheten utan något glapp alls. Det är också enkelt att ta bort och ersätta.

Själva dörren eller batterilocket har en underbar mix av läder på baksidan för komfort och en träfinish på sidorna. Andra tydliga förändringar i Drag 4:s design är skärmen och dess detaljer. Skärmen är ljusare och tydligare än på Drag 3.

VOOPOO har genomfört förändringar i skärmens layout. Nu har vi större effektsiffror och batteriet visas med två ikoner tillsammans med procentandelar. Båda dessa förändringar är välkomna och gör hela displayen mer tilltalande och enklare att snabbt ta till sig.

Drag 4 har även fått en dedikerad QS-låsspärr som sitter ovanför justerings- och avfyrningsknapparna och under skärmen. Även detta är något vi har sett på andra Drag-enheter och det är en praktisk funktion att ha på Drag-modellen.

En USB-C-port finns på enhetens framsida under skärmen och knapparna. Den är placerad i nivå med enheten och gör att Drag 4 kan ladda dina två 18650-batterier med en hastighet på 3A.

Trots detta rekommenderar vi fortfarande att du laddar dina batterier externt om möjligt, oavsett vilken enhet du använder.

Vad gäller resten av designen och byggkvaliteten på Drag 4, så lever den upp till förväntningarna. VOOPOO har alltid levererat enastående byggkvalitet och det är ingen skillnad här.

Funktioner

Drag 4 är en dual 18650-enhet som kan leverera upp till 177W.

Den är utrustad med VOOPOOs nya GENE.TT 2.0-chipset. Det har 4 olika effektlägen:

Smart = Justerar automatiskt effekten baserat på motståndet hos coilen.
RBA = Fullt justerbart wattläge (utan begränsningar).
ECO = Batterisparläge.
TC = Temperaturkontroll med stöd för materialen Ni200, Ti, SS316, SS430.

VOOPOO har sagt att de har förbättrat TC-läget, vilket nu “identifierar dessa 4 mest använda material korrekt”.

Drag 4 har också stöd för USB-C-laddning, vilket ger kortare laddningstider tack vare en 5V/3A-anslutning.

Att använda enheten är lika enkelt som tidigare Drag-modeller med följande funktioner:

  • Slå på/av: Tryck avfyrningsknappen fem gå
  • Gå in i menyn: Tryck samtidigt på +/- knapparna.
  • I menyn kan du välja läge, byta, återställa antalet bloss (puff reset), få information (about) eller ändra skärmens färg (screen color).

Byt-läge (SWITCH mode): Ger dig kontroll över vad QS-knappen gör med följande inställningar:

  • Fullt lås – Låser alla knappar, inklusive avfyrningsknappen.
  • Power On/Off – Sparar dig från att trycka på avfyrningsknappen fem gå
  • Wattage – Låser +/- justeringsknapparna, men enheten kan fortfarande avfyra.

Prestanda

Det är ingen överraskning att Drag 4-modellen presterar strålande på alla områden.

Den är enkel att använda, och GENE-chipset är mycket responsivt med alla alternativ du förväntar dig av en avancerad mod.

Enheten avfyras nästan omedelbart, och det känns som att den inställda effekten verkligen motsvarar den faktiska utmatningen från enheten.

Jag upplever också att det är en effektiv chip när det gäller batteriförbrukning. Det är trevligt att VOOPOO även har implementerat ett ”ECO”-läge. Batteriförbrukningen är jämn mellan båda batterierna, och effektleveransen var konsekvent under hela användningen.

Uforce-L Tank

UFORCE-L-tanken ingår i Drag 4-kitet. Det är en toppjusterbar tank, vilket minskar risken för läckage avsevärt, och den har tre luftflödesluckor. Luftflödeskontrollringen roterar helt fritt 360° utan stopp och kan justeras precis som du önskar.

Drip-tippen är av typen 810 och den går att ta av, men det kräver lite arbete att få loss den. UFORCE-L-tanken använder Voopoos PnP coils och är kompatibel med både äldre coils med röda O-ringar och de nyare PnP coils med lila O-ringar. I kittet ingår den nya PnP TW15-coilen (0.15Ω) och en ny PnP TW20-coil (0.20Ω). Båda dessa coils har Voopoos “Dual In One tech”, vilket innebär att de har en dubbelt mesh-design invändigt.

Voopoo hävdar också att dessa coils behåller en god och ursprunglig smak tills 40 ml e-juice har använts, vilket är mycket e-juice. UFORCE-L-tanken har en standardkapacitet på 4 ml, men du får också ett 5,5 ml bubbelglas med i kittet.

Toppen av tanken kan tas bort genom en kvarts vridning, vilket avslöjar en topp med silikonfodrade fyllningsportar. Du kan använda vilken som helst av dem för att fylla på, medan den andra fungerar som en luftavlastningsport.

UFORCE-L-tanken har en botten som du måste skruva av för att sätta i eller ta bort coils. Denna bas fungerar också för att fånga upp eventuell e-juice som kan läcka från botten av coilen, så tanken är i princip läckagesäker. När du har skruvat av basen är det enkelt att installera en coil genom att trycka in den i tanken.

Sammanfattningsvis så är Drag 4 ett riktigt bra kit som har alla finesser och funktioner som man kan tänkas vilja ha.