Publicerad den

Flyga med engångsvapes

Flyga Med Engangsvapes

Nu när semestern nalkas så är det många som undrar hur det är att flyga med engångsvapes, får man ta med dom på flyget? Är det lagligt i alla länder? Något annat man måste tänka på? Vi har gjort en liten djupdykning i vad som gäller att flyga med engångsvapes i bagaget, en enkel checklista att bocka av.

KOLLA IN HELA VÅRT UTBUS AV ENGÅNGSVAPES HÄR

Till vilka länder kan man ta med sig engångsvapes?

När du reser med e-cigaretter är det viktigt att undersöka de lokala lagarna i ditt destinationsland. På vissa ställen kan innehav och användning av en vape resultera i rejäla böter eller till och med fängelse, till exempel Thailand. Så låt dig inte överraskas utan se till att du har undersökt reglerna för vaping innan du anländer till din destination – på så sätt kommer du inte att stöta på några problem under din resa!

Kolla med ditt flygbolag

Innan ditt flyg, se till att du kontrollerar med flygbolaget för deras egna policyer angående att bära och använda elektroniska cigaretter. Varje flygbolag har sin egen uppsättning regler och föreskrifter, så gör din läxa i förväg för att undvika eventuella problem. Vissa flygbolag kan till och med förbjuda att ens ta med sig engångsvapes ombord – så det är alltid bäst att kontakta dem direkt för mer information.

Ta med dig dina engångsvapes på planet

Om ditt flygbolag tillåter engångsvapes ombord, se till att de är ordentligt säkrade. Engångsvapes bör placeras i ditt handbagage och förvaras nära dig hela tiden under flygningen.

Kom ihåg att aldrig placera engångsvapes i ditt incheckade bagage. Flygplatspersonalen kontrollerar vanligtvis väskorna för förbjudna föremål, och att ha en engångsvape där kan leda till att den konfiskeras eller till och med att du får böter. Att ha dina engångsvapes på dig eller i handbagaget hjälper till att förhindra eventuella problem med flygplatssäkerheten.

Engångsvapes – det bekväma sättet att vejpa utomlands

Engångsvapesr är ett idealiskt alternativ att ta med sig vid utlandsresa. Engångsvapes är inte bara lätta att bära med sig, de erbjuder också en stor mängd bekvämlighet – eftersom engångsvapes redan har förfyllts med E-juice behöver du inte släpa med dig extra påfyllning eller andra tillbehör till ditt vapekit. Detta gör engångsvapes till den perfekta följeslagaren för din nästa resa! Se bara till att de är lagliga för landet du besöker.

Hur många engångsvapes ska du ta med dig på semestern?

När du reser med engångsvapor är det lämpligt att ta med dig några extra. På så sätt, om man blir av med en eller att den går sönder, kan du enkelt byta ut den utan krångel. Många flygbolag tillåter att 15-20 engångsvapes tas ombord med dig, men du måste kontrollera i förväg med flygbolaget.

I allmänhet, om de nämner hur många reservbatterier du kan ta med dig, är detta motsvarande för engångsvapes (eftersom de innehåller litiumbatterier). Med andra ord, om ett flygbolag säger att du bara kan ta med dig 10 reservbatterier ombord så kan du bara ta 10 engångsvapes.

I länder där vaping är lagligt kommer du sannolikt att kunna köpa en engångsvape i den lokala butiken. Du bör dock vara försiktig eftersom vapes utomlands kan innehålla starkare nikotin eller andra ingredienser som inte är tillåtna i Sverige.

Sammantaget, vad du behöver tänka på…

När du reser med engångsvapes, se till att du är ordentligt förberedd. Undersök de lokala lagarna i ditt destinationsland och kontrollera med ditt flygbolag om deras policyer för engångsvapes. Lägg aldrig engångsvapes i ditt incheckade bagage och ha dem alltid nära dig under flygningen. Slutligen, överväg att ta med dig extra engångsvapes ifall någon skulle gå sönder eller man blir av med den.

TREVLIG RESA!!