Publicerad den

Får man fläckar på tänderna av e-cigaretter?

Flackar Pa Tanderna

Tänder är unika för alla. Hur hårda de än är har de små porer precis som huden som absorberar kemikalier som resulterar i gula eller bruna tänder, ofta kallat fläckar.

Den gula eller bruna färgen som syns på tänderna kanske inte är permanent i vissa fall; dock är skiktet svårt att ta bort. Det är därför du bör undvika produkter som kan ändra färgen på dina tänder som kaffe och cigaretter, som är de mest ökända när det gäller färgning av tänder.

Med de negativa effekterna som är förknippade med rökning och den påverkan det har på tänderna, letar de flesta cigarettrökare efter ett bättre alternativ och där många av dom istället hittar e-cigaretter.

Kan e-juicer fläcka tänderna?

Det bästa sättet att förstå om vaping kan missfärga dina tänder är att titta på vad e-juicerna består av.

E-juice är i huvudsak en kombination av vegetabiliskt glycerin, propylglykol och olika smakämnen. Till skillnad från cigaretter som innehåller tusentals kemikalier, framför allt tjära som ansvarar för de gula eller bruna fläckarna på tänderna.

På grund av sammansättningen i e-vätskor kan vaping inte orsaka fläckar på tänderna. E-cigaretter förbränner inte innehållet, vilket gör att biprodukter endast upphettas till en specifik temperatur som inte förändrar dess tillstånd, vilket är en total motsats till rökning av vanliga cigaretter.

Andra fördelar med e-cigaretter är också att du inte luktar rök, får ingen dålig andedräkt och dina naglar får inte den där gula nyansen som annars är vanligtvis förknippas med rökning.

Kan vaping orsaka känslighet i tänderna?

Tandkänslighet är ytterligare ett problem som de flesta rökare delar. Cigaretter är ökända för att göra dina tänder känsliga, vilket kan bli värre med tiden.

Vissa av kemikalierna i cigaretter kommer inte bara att fläcka tänderna utan har en frätande effekt på emaljen, vilket resulterar i känslighet och i slutändan karies.

Med vaping löper du inte samma risker. Så länge du använder vapejuice av hög kvalitet från välrenommerade märken som använder kvalitetsingredienser, bör ditt leende och dina tänders hälsa vara helt okej.

Slutgiltiga tankar

Det är viktigt att notera att även om vaping är ett bättre alternativ för cigaretter och ofta används som en metod för att sluta röka, är hur vaping påverkar dina tänder till stor del i dina händer. Det är viktigt att du väljer rätt e-juicer från välrenommerade märken som använder livsmedelsklassade ingredienser för att göra sina vape-juicer och gynnsamma färgämnen som inte skadar ditt leende.

Med cigaretter har du inte ett sådant val. Varje cigarett du plockar upp kommer att ha samma kemikalier i olika koncentrationer, och med tiden är effekterna desamma. Det rekommenderas att göra lite research innan du provar nya vape-vätskor för att lära dig mer om ingrediensernas kvalitet och sammansättning.