Publicerad den

Hur lagar man en icke fungerande engångsvape?

Engångsvape är designade för enkel användning, så att även de med noll erfarenhet av e-cigaretter kan använda dom. Men som all annan utrustning kan de drabbas av funktionsfel och man behöver göra lite justeringar för att dom ska fortsätta fungera korrekt.

Om det är första gången du använder en disposable, och det ger problem, kommer den här guiden att gå igenom olika vanliga problem och hur du felsöker och åtgärdar dem.

Inga bloss från din engångsvape

Att inte få några bloss från din engångsvape är det vanligaste problemet. De flesta rapporter handlar om att de inte kan få någon ånga även när strömlampan blinkar. Det finns flera orsaker som kan orsaka detta problem:

Ingen e-juice – När din engångsvape slutar fungera är det första du bör kontrollera e-juicenivån om möjligt. Att få slut på e-vätska är den vanligaste orsaken till att man inte kan ta några bloss. Engångsvapes kommer fyllda med en viss mängd e-juice som räcker till ett visst antal bloss. Efter att e-juicen har tagit slut kan du inte få ut fler bloss från enheten.

Dött batteri – Om du fortfarande har lite e-vätska kvar inuti pennan är det möjligt att vape-batteriet är dött. Detta är vanligtvis fallet om strömlampan inte blinkar. Ibland kan enheten tillåta dig att få ett eller två bloss på ett lågt batteri om du låter den vila i flera timmar. I de flesta fall är engångsvapes utformade med ett batteri som håller längre än e-juicen. Så, om batteriet är slut, är det högst troligt att e-juicen  är nästan slut också.

Okänslig luftflödessensor – Om du använder en dragaktiverad engångspenna är det möjligt att luftflödessensorn är blockerad av kondens. Även om det låter som ett unikt problem är det ganska vanligt. Det bästa sättet att lösa detta problem är att vejpa med en av dina fingrar runt en av inloppsventilerna. Detta ökar luftflödestrycket och kan få sensorerna att fungera igen.

– kolla in Nasty Fix som har ställbart luftflöde.

Enheten har aldrig fungerat – Om den aldrig har fungerat sedan du köpte den kan det vara ett fabriksfel. Ibland kan du åtgärda några av problemen snabbt med rätt verktyg istället för att skicka tillbaka enheten till där du köpte den och vänta på en ersättningsenhet. Denna fix fungerar för de flesta rektangulära vape-enheter. Använd en pincett för att ta bort munstycket på enheten. Under munstycket sitter en bomullsdyna. Om bomullen ser ihoppressad ut, ta bort den och lägg den åt sidan, kontrollera sedan gummiproppen. Det finns ett hål som leder direkt in i enheten. Kontrollera om hålet är blockerat. Ta bort proppen och justera om.

Du kan också använda en trätandpetare för att öppna upp hålet. I de flesta fall kommer den att fungera perfekt efter att hålet öppnats igen. Sen är det bara att återmontera delarna och njuta av din engångsvape.

Vape för engångsbruk blir blöt

Användare med en djup inandning är mer benägna att uppleva detta problem. Vätan orsakas ofta av läckage eller gurgling. I gurglande fall går en del av vapevätskan in i munnen eller droppar genom luftinloppsöppningen på förångaren, vilket orsakar läckor.

Inget av dessa två problem är trevliga. Den enklaste lösningen är att undvika överdrivna tunga bloss. Det säkerställer att e-vätskan stannar där den ska. Undvik också att klämma enheten om det är en pod.

Engångsvape som luktar bränt

Om du märker att din engångsvape luktar bränt när du vejpar, är det ett tecken på att du bör sakta ner. Vape-pennor för engångsbruk har inga inbyggda temperaturkontrollfunktioner. Snabba bloss betyder att coilen inte har tillräckligt med tid att absorbera tillräckligt med e-vätska innan du andas in. Som ett resultat kan det bränna coilen, vilket kommer att ge en fruktansvärd smak och en bränd lukt.

Du bör undvika överhettning. Lämna inte engångsvapen i din bil under varmt väder eller i direkt solljus, vilket också kan påverka dess prestanda och få veken att torka ut.

Om den brända lukten fortfarande är märkbar efter långsamma och milda bloss, är det troligtvis att enheten inte har någon e-vätska.

Kan man ladda en engångsvape?

Detta är en vanlig fråga bland nya vapers som använder engångsvapes för första gången. Engångsvapes är designade för korttidsanvändning. Batteriet levereras förladdat utan möjlighet till laddning. När enheten är slut ska den kasseras.

Du kan hitta videor på YouTube av vapers som laddar sina engångsvapes. Det är dock inte säkert eftersom de flesta engångsvapor använder alkaliska batterier som tenderar att expandera, läcka eller brista under laddning. Att ladda en engångsvape är inte alls säkert. Så detta är något vi starkt avråder ifrån!

Kan man fylla på en engångsvape?

Tekniskt sett borde det vara möjligt att fylla på en engångsvape. Men återigen, engångsvapes är designade för korttidsanvändning och har inte resurser för påfyllning. Att försöka fylla på enheten är så enormt stort jobb att det inte är meningsfullt att ens försöka fylla på den, Istället bör du överväga att köpa en påfyllningsbar enhet.

Med hjälp av den här guiden kan du lösa de vanligaste problemen för engångsvapes och se till att du får en felfri vapingupplevelse. Det hjälper såklart också att veta mer om enhetens anatomi och att läsa användarmanualen, som kan hjälpa dig att lösa varumärkes- och modellspecifika utmaningar.