Publicerad den

Fem anledningar att välja nikotinfria e-juicer

Nikotinfritt

Vaping erbjuder många fördelar, bland dem möjligheten att välja din egen nikotinstyrka. För användare som inte vill ha nikotin, har du möjlighet att välja nikotinfria e-juicer. För de flesta vejpare som byter från cigaretter är slutmålet att avvänja nikotin gradvis tills de når noll för att bryta nikotinberoendet.

Även om de flesta vejpare betraktar nikotin som en stor del av sin vapingupplevelse, finns det ett stort utbud av nikotinfria e-juicer och goda skäl till varför du bör välja dem. Här är fem av de främsta anledningarna till varför du bör njuta av nikotinfria vape-vätskor.

1. Bli fri från nikotinets toxicitet

Vaping anses av många vara mycket bättre än rökning eftersom det inte producerar några av de kemikalier som kommer från cigaretter. Men även övergångsrökare som har ett långvarigt nikotinberoende har svårt att hålla sig borta från cigaretter om deras e-juice inte har rätt mängd nikotin.

Vaping ger dig dock en möjlighet att avvänja dig från nikotinberoende med ett brett utbud av icke-nikotinbaserade e-vätskor som nästan alltid är gjorda av livsmedelsklassade ingredienser.

Nikotinfria e-juicer är säkra. Du behöver inte vara rädd för spill eller att flaskan hamnar i fel händer. Det finns dock personer som kan vara allergiska mot någon av ingredienserna i e-juice. Men om du inte tillhör den kategorin, är du klar för att vejpa och hantera e-juice.

WIld Berries shortfill från Fizzys

Wild berries från Fizzy är ett utmärkt alternativ på e-juice för nya vejpare. Den är nikotinfri och erbjuder perfekta bäriga smaker som ger en fantastisk upplevelse. E-juicen kommer i en 100 ml shortfill gjord av ingredienser av bästa kvalitet och noggrant testad för säkerhet. Om den fruktiga smaken inte är något för dig kan du också välja från vårt utbud av andra smaker, inklusive bubbelgum, mentol och dessert.

Nikotinfria e-juicer har inte nikotinets toxicitet. Du bör dock fortfarande hålla dem borta från räckhåll för barn och husdjur, särskilt om du har andra vapes som innehåller nikotin.

2. Nikotinfria vapes är inte beroendeframkallande

När du förångar nikotinfria vape-vätskor riskerar du inte att bli beroende. Nikotin är det beroendeframkallande ämnet i vape-vätskan. Om den inte finns där är e-juicen inte beroendeframkallande. Det är värt att notera att det är ett krav att alla vape-produkter har en ansvarsfriskrivning som indikerar att produkten har nikotin som tillsats eller är gjord av tobak.

Nikotinfria e-juicer är dock fria från tobak och nikotin, vilket betyder att de inte är beroendeframkallande. De packar bara massor av smak från livsmedelsklassade smakämnen som är säkra att förånga och inte leder till beroende.

3. Ta en paus från nikotin och vejpa ändå

Då och då kan du känna ett behov av att ta en paus från nikotin. Detta är mer så fallet när du lär dig dina gränser. Om du har råkat ta för mycket nikotin och vill ha lite tid att avvänja, är vätskor som inte innehåller nikotin en utmärkt övervägande.

För mycket nikotin på en gång kan göra att du känner dig yr, slö och ibland illamående. Medan du vill hålla dig borta från nikotinet, vill du fortfarande använda vaping för att lugna dig själv.

Med nikotinfria e-juicer kan du vejpa allt du vill, samtidigt som du ger din kropp den välbehövliga nikotinpausen.

Allt du behöver är en bra pod och en noll-nikotin vape-vätska för att njuta av vaping medan du tar en paus från nikotin.

4. Tillfredsställ sötsuget

Många vapers intygar att vaping hjälper dem att minska sin sockerkonsumtion, medan andra noterar att det till och med hjälper till att minska på mellanmål. Om vaping hjälper dig att minimera ditt sockerintag, skulle det kunna ha några hälsofördelar – inte vaping i sig utan av minskad konsumtion av snacks och socker.

Vaping har en lugnande effekt på individer som inte säkert kan äta vissa livsmedel som till exempel diabetiker. Du kan istället vejpa nikotinfria smaker för att tillfredsställa cravings vilket är ett säkrare sätt än att äta socker.

5. Slutgiltiga tankar

Nikotinfria e-juicer är här för att stanna. De har en stor plats i vapingindustrin då fokus för alla som byter från cigaretter till vapes bör vara att dra ner på nikotinet tills man når 0mg nikotin. Vilket med hjälp av e-cigaretter kan gå snabbare än man tror.