Publicerad den

Varför hostar jag av e-cigaretter?

Hosta Av Vape

Hosta när du vejpar eller använder vape-produkter är ett vanligt problem som fortsätter att dyka upp. För de flesta människor är det ett allvarligt bekymmer. Du kan inte låta bli att undra om vaping har negativa biverkningar.

Lyckligtvis är detta aldrig fallet, särskilt om det är första gången du vejpar eller om du byter från cigarettrökning. Det finns enkla förklaringar till varför du hostar. I vissa fall är lösningarna enkla och inom räckhåll medan det i andra bara är en tidsfråga.

Därför hostar du av e-cigaretter

Om du hostar varje gång du vejpar kan det vara en av följande anledningar. Till varje anledning finns det lösningar som du kan prova för att förbättra din upplevelse.

Skadat flimmerhår

En av effekterna från rökning är förbränning av flimmerhår. Dessa är de hårliknande strukturerna längs andningsvägarna som tar bort smuts och slem från luftvägarna för irritationsfri andning.

När flimmerhåren börjar växa ut igen är en av reaktionerna hosta eftersom dina lungor och luftvägar blir känsliga under reparationerna. Som ett resultat kan du börja hosta när du vejpar eller tar djupa andetag.

Ingredienser i e-juice

Tyvärr kan orsaken till hosta bero på ingredienserna i din e-juice. Cirka 9 % av världens människor är allergiska mot propylenglykol, som är en av huvudingredienserna i e-vätskor. Som ett resultat kan du då ofta hosta när du vejpar.

Att välja e-vätskor som favoriserar vegetabiliskt glycerin framför propylenglykol kan hjälpa till att tämja allergierna och säkerställa en mjukare upplevelse.

En annan ingrediens som kan leda till hosta är nikotinnivån. Nikotin resulterar i en throat hit. För personer som vill sluta röka är en throat hit ett måste. Men om nikotinnivån är för hög kan det resultera i hosta eftersom halsen blir överväldigad.

Den enklaste lösningen är att tona ner nikotinnivån för smidigare och hostfria vapingsessioner.

Dålig e-juice

Vikten av att investera i e-vätska av god kvalitet kan inte nog understrykas. Vapevätskor av god kvalitet är inte bara ordentligt bryggda utan också välbalanserade och sammansättningen är korrekt. E-vätskor av låg kvalitet kan å andra sidan ha höga nivåer av nikotin och ett dåligt förhållande mellan VG och PG. Någon av dessa faktorer kan få dig att hosta när du vejpar.

När du köper e-juice är det också viktigt att kontrollera tillverkarens datum på flaskan. Gamla vape-vätskor kan orsaka irritationer som resulterar i hosta. Handla alltid din e-juice hos välrenommerade försäljare.

Felaktig vapingteknik

Detta är ett vanligt problem bland nybörjare och de som övergår från rökning. Det finns två huvudsakliga sätt att vejpa.

Det finns mun till lunga (MTL), vilket innebär att ångan hålls i munnen innan man drar ner den i halsen och Direkt till lunga (DL) som innebär att man drar ner ångan direkt i lungorna.

För oerfarna användare rekommenderas starkt att hålla sig till MTL först. Det överöser inte bara dina smaklökar med massor av smaker utan det är också snällare mot halsen och överanstränger inte dina lungor.

Direkt till lungmetoden är bäst reserverad för de erfarna som är mer vana vid vaping och har bemästrat denna färdighet.