Publicerad den

Gör vaping dig trött?

Det finns inget enkelt svar på om vaping får dig att känna dig trött eller dåsig. Det beror på att vaping i sig inte kan få dig att känna dig trött eller dåsig om alla andra faktorer är konstanta. Det finns dock några anledningar till varför du kan känna dig trött efter att ha vejpat, och de flesta av dem har en relativt enkel lösning.

Den där trötta eller dåsiga känslan efter vaping är vanligast hos rökare som nyligen har börjat med vaping som ett sätt att sluta röka. Lyckligtvis är effekterna vanligtvis övergående och kommer ofta att försvinna så fort du gör rätt justeringar.

Varför känner jag mig trött efter att ha vejpat?

Om du nyligen har bytt till vaping från rökning, är den vanligaste orsaken till trötthet nikotinkoncentrationen i din föredragna e-juice.

För de flesta har nikotin samma effekter som koffein. Nikotinet från e-vätska är dock mer potent, varför du behöver en anpassningsperiod, även för personer som är vana vid att ha nikotin i sitt system.

Koncentrationen av nikotin kan göra att du känner dig trött omedelbart efter att ha vejpat eller efter en tid. Hos vissa människor följer ofta en känsla av dåsighet och att bekämpa sömnen är nästan omöjligt.

Vad ska jag göra för att sluta känna mig trött efter vaping?

Om nikotin är orsaken är det bästa alternativet att justera dosen tills du hittar det som fungerar för dig. E-vätskor med nikotin finns i olika koncentrationer. Fortsätt prova olika nikotinhalter tills du hittar en blandning som fungerar för just dig.

När du väl har rätt nikotinblandning bör tröttheten börja avta. I vissa fall är det ofta tillrådligt att byta till nikotinfria e-vätskor på kvällen för att inte störa din sömncykel.

En annan möjlig lösning är att öka tiden mellan dina vapes. Om du inte vejpar lika frekvent har din kropp mer tid på sig att anpassa sig till mängden nikotin. Med tiden anpassar du dig till de nya koncentrationerna av nikotin. Detta tillvägagångssätt rekommenderas om du inte är säker på om du tar för mycket eller för lite nikotin.

Andra biverkningar associerade med att förånga för mycket nikotin

Förutom trötthet finns det andra effekter associerade med att ta för mycket nikotin. Dessa inkluderar illamående, yrsel, sömnbrist och huvudvärk.

Precis som när du känner dig trött kan en justering av ditt nikotinintag därefter hjälpa till att hantera effekterna och sakta bör allt återgå till det normala.

Trötthet hos förstagångsvapers

Att känna sig trött är också vanligt bland förstagångsvapers av flera anledningar. Det kanske inte ser ut så, men vaping kräver färdigheter. Att ta långa och djupa bloss kan få dig att känna dig trött. De långa blossen berövar kroppen syre, och som ett resultat kan du känna dig trött och dåsig.

Att hålla ångan inne för länge kommer också att ha samma effekt. Om du inte andas tillräckligt, får din kropp inte tillräckligt med syre, vilket resulterar i en känsla av trötthet.

Att justera dina vapingmetoder bör lösa problemet och låta dig vejpa längre utan att känna dig trött, utmattad eller dåsig. Det är också viktigt att investera i rätt vape kit för din användarupplevelse.