Publicerad den

Hur använder man en engångsvape?

Hur använder man en engångsvape?

Vape-pennor för engångsbruk är en fantastisk nybörjarenhet som föredras för sin enkelhet och användarvänlighet. Engångsvapes fungerar på samma sätt som de andra mer avancerade produkterna och ger en liknande upplevelse.

Även om inlärningskurvan för att använda en engångsvape är obefintlig, om du är tveksam till hur du får ut det mesta av din nya enhet så snart du får den, kommer den här guiden att hjälpa dig att täcka allt du behöver veta om att använda en engångsvape, hur man förvarar den och hur man använder den för bästa upplevelse.

Hur man använder en engångsvape

Att använda en engångsvape, även för en nybörjare, är relativt enkelt. Du behöver bara följa några steg och du kommer att njuta av din första puff på nolltid.

  1. Börja med att ta bort engångspennan ur förpackningen.
  2. Se till att du läser bruksanvisningen innan du börjar använda enheten.
  3. Kontrollera enheten för avvikelser och skador som kan hindra den från att fungera korrekt.
  4. Kontrollera om enheten har en knapp. Om den har det, klicka på knappen 5 ggr i snabb följd. En indikatorlampa ska nu tändas för att indikera att enheten är på. Om enheten inte har någon knapp är den blossaktiverad.
  5. Andas in genom munstycket för bloss-aktiverad för att slå på enheten. Indikatorlampan tänds för att indikera att enheten är aktiv.

Andas ut ångan. Bloss-aktiverade enheter har en automatisk avstängningsfunktion. Om det inte finns något drag inom 10 sekunder stängs enheten av.

Fördelar med att använda engångsvapes

Om du fortfarande inte vet om du ska köpa en engångsvape, finns det några fördelar som den erbjuder som borde hjälpa dig att bestämma om du ska köpa den. Dessa fördelar har en betydande inverkan på nya användare.

  • Bekvämlighet – Den största fördelen med att använda sig av en engångsvapeär deras bekvämlighet. Enheten levereras förfylld och förladdad. Du behöver aldrig oroa dig för kladdig påfyllning eller att batteriet tarslut när du använder enheten.
  • Kostnad – Vapepennor för engångsbruk är kostnadseffektiva. De är billigare än cigaretter.En engångsvape räcker oftast längre än ett paket cigaretter.
  • Enkelhet – Om man är ny på e-cigaretter såär enkelhet avgörande. Du bör kunna använda din vape-enhet med minsta möjliga ansträngning. Engångsvapes går så långt som att ha ett bloss-aktiverat system som gör att du inte behöver bekymra dig om att pirra med knappar eller ställa in enheten innan användning.
  • Pålitlighet – Engångsvapes är robusta, välbyggda och mycket pålitliga. De kommer nästan alltid att leverera en fantastisk prestation ända till det sista suget.

Vad du ska tänka på när du väljer engångsvape

När du väl har bestämt dig att köpa en engångsvape finns det några saker du bör veta om att välja rätt engångspenna för den bästa upplevelsen.

Storlek

Engångsvapes är designade för att vara mycket bärbara och lätta att använda när som helst och var som helst. Enheten ska ligga bekvämt i handen. De flesta kan också vara handhållna som cigaretter.

För de flesta fungerar standardstorleken bra. Men om du letar efter ett mer diskret alternativ som är bekvämare att bära med sig, finns det mindre storlekar tillgängliga.

E-juice

Vapepennor för engångsbruk kommer förfyllda med e-juice. Varje märke erbjuder flera e-juicesmaker och nikotinkoncentrationer. Det är viktigt att välja en smak du gillar och rätt koncentration av nikotin eller nicsalts för att få ut mest av din nya enhet.

Kolla in våra engångsvapes från UpBar RS här.

Batteri

Batteriet avgör enhetens uteffekt och hur länge du kan använda den. I de flesta fall gäller att ju högre batterikapacitet desto mer kommer enheten att kosta. Men det betyder också att du kan använda enheten längre innan du behöver byta ut den.

Hur en engångsvape fungerar

Vape-pennor använder samma princip som de andra typerna av e-cigaretter. Den enda skillnaden är deras storlek och deras föruppmätta e-juice och förberäknade batteri.

Pennan har två primära delar; atomizern (som består av coilen och tanken som innehåller vape-vätskan) och batteriet.

Batteriet driver coilen i atomizern, vilket får den att värma och förånga e-juicen i veken för att producera smak och ånga.

Till skillnad från de flesta e-cigaretter behöver engångsvapes inte laddas upp. Batteriet är föruträknat och håller ungefär samma tid som e-juicen.

Hur man förvarar engångsvapes

Engångsvapes kan hålla i några dagar, beroende på din rökstil. Du måste förvara pennan på rätt sätt för bästa resultat och bästa prestanda till sista blossen.

Du måste förvara engångspennan på en sval och torr plats. Fukt kan skada utrustningen. Att placera enheten i extrem värme eller kyla kan påverka batteritiden och enhetens prestanda. Extrem värme kan också påverka kvaliteten på e-juicen.

Pennan ska alltid vara utom räckhåll för barn, även om det är en barnsäker vape. När det är möjligt, se alltid till att pennan är i upprätt läge. Detta minskar oavsiktliga skador.

Hur man gör sig av med pennan

Eftersom du är en engångsvape kommer det att komma en tid då du måste kassera den när e-juicen och/eller  batteriet är är slut. Många slänger sin engångsvape i sopkärlet men det avråder vi ifrån att man ska göra. Sortera det istället som farligt avfall på den närmsta återvinningscentral alternativt plocka isär enheten och återvinn delarna för sig, klart bättre för miljön.

Vissa tillverkare av engångsvapes har också ett återvinningsprogram som gör att du på ett ansvarsfullt sätt kan kassera din nuvarande vapepenna och få en ny till ett rabatterat pris.

Med dessa tips bör du inte ha några problem att använda din nya engångsvape som ett proffs!