Publicerad den

Hur länge räcker en disposable aka engångsvape?

Hur länge räcker en disposable aka engångsvape?

Engångsvape har snabbt blivit populära i vapingvärlden. Som du kan förvänta dig med nya enheter finns det fortfarande många gråzoner kring enheterna. Eftersom de är just engångsvapes är den största oro som nya användare har i åtanke hur länge exakt engångsvapen kommer att hålla.

Svaret är inte så kort och rakt som du skulle vilja. Det krävs lite förklaring för att du ska veta vad du kan förvänta dig när du använder en engångsvape.

Hur länge håller en engångsvape?

Livslängden på din engångsvape beror på batteriet och mängden e-juice den är fylld med. Premiummärken erbjuder bättre batterier och större tankar vilket gör att du kan använda den längre. Ett av de bästa sätten att mäta livslängden för en engångsvape är genom att räkna antalet bloss du kan få från enheten.

Hur många bloss håller en engångsvape?

De flesta engångsvapes har en ungefärlig angivelse på hur många bloss du kan få från enheten. Men betyget är bara ett riktmärke. Det faktiska antalet bloss du kan få från en engångsvape beror på ett antal faktorer som inkluderar:

Batteriet

Batteriet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man avgör hur länge enheten kan hålla. Batteriet är engångsvapens bankande hjärta. Med engångsvapes kan du inte ladda batteriet. Om batteriet tar slut innan e-juicen kan du inte använda den längre.

De flesta toppmärken har sina batterier beräknade. Så oftast kommer e-juicen att ta slut innan batteriet. Det är viktigt att göra en del efterforskningar och köper endast lagliga engångsvapes avsedda för den svenska marknaden för att undvika lågkvalitativa batterier som kan ta slut innan e-juicen.

Temperatur

De flesta engångsvapes kommer med en förinställd temperatur. Även om det verkar lockande att välja enheten med de högsta temperaturinställningarna, kom ihåg att ju högre temperaturinställningen är, desto snabbare kommer du att bränna igenom coilen, vilket avgör hur länge coilen håller. Om coilen brinner ut för tidigt kan du inte fortsätta att använda enheten.

Längden på blosset

Längden på ditt bloss kommer också att ha en betydande inverkan på livslängden på din engångsvape. Längre bloss innebär att du använder mer vape-vätska med varje puff, och tanken töms snabbare. Du bör hitta den rätta balansen mellan din vapingfrekvens och längden på varje bloss för att få ut så mycket som möjligt av din vapevätska och engångsvape.

Kolla in våra disposables från PuffMi här.

Frekventa vapare tar slut på sina engångsvapes snabbare, medans för de mer blygsamma användarna kommer dom räcka längre.

Förvaring

De flesta vapare vet inte detta, men var du förvarar din engångsvape kan påverka enhetens livslängd. Att förvara enheten nära rumstemperatur kan bidra till att förlänga enhetens batterilivslängd. Engångsvapes med kalla batterier kräver mer tid och förbrukar mer ström för att värmas upp. För bättre resultat och längre batteritid är det bäst att hålla enheten runt rumstemperatur. Om det inte är möjligt, försök att hålla enheten i handflatorna i några minuter innan du börjar använda den för att värma upp batteriet.

Många olika märken att välja mellan

Vi på PremiumVape har ett stort utbud av engångsvapes. Välj enkelt vilken smak du vill ha i rullistan under varje märke. Gör din beställning innan 16.00 vardagar så skickar vi det under samma dag.

För att se alla våra märken av engångsvapes klicka här