Publicerad den

Hur länge håller E-juice?

Oavsett om du är ny på vaping eller om du har varit med ett tag så finns det alltid en fråga som dröjer kvar i ditt sinne, “hur länge håller E-juice?” Det finns några saker du behöver veta om hur länge din e-vätska kommer att hålla.

Hur lång tid räcker en flaska e-vätska för mig?

Varje användare vill få ut så mycket som möjligt av sin vape-vätska. I de flesta fall verkar mängden e-juice så liten och den kan ta slut innan du fått tag i en ny flaska.

Hur länge en flaska med e-juice räcker beror på hur mycket du använder. Om du vejpar mycket och vid höga temperaturer kommer din flaska sannolikt att ta slut snabbare än du förväntar dig.

Nikotinkoncentrationen kan också avgöra hur länge din e-juice varar. Om nikotinkoncentrationen är helt rätt kanske du inte behöver lika mycket vilket gör att det kan ta lite längre tid innan du behöver påfyllning. Om nikotinnivåerna är för låga så blir det att du vejpar oftare.

Idealiskt är en flaska e-juice designad för att hålla dig ett par vapesessioner. Om du vejpar ofta är det bättre att köpa en större flaska som håller längre och oftast blir billigare när man ser till ml priset.

Det finns de som vejpar 60ml eller mer i veckan. Om du håller dig mellan 50 till 100W och vejpar måttligt, kan en 30ml flaska hålla dig en vecka.

Hur länge kan jag använda en e-juice innan den går ut?

E-vätskor har ett bäst före-datum. Efter detta datum finns en risk att vissa av ingredienserna som används har försämrats i kvalitet. Dock är detta en sanning med modifikation då vissa smaker framhävs bättre med tiden.

Några av ingredienserna som används för att tillverka e-juicer som vegetabiliskt glycerin har en hållbarhet på upp till sex år.

E-juicer med högre koncentration av VG kan hålla något längre jämfört med de med hög PG-halt eftersom de har en kortare hållbarhet.

E-juce utan nikotin tenderar också att hålla längre än de som innehåller nikotin. Om du planerar att lagra din favoritsmak eller -märke för e-juice, är det bäst att lagra juicen utan nikotin och bara tillsätta den när det behövs.

Hur länge håller vapejuice efter att den har öppnats?

När du väl bryter förseglingen och öppnar din vapejuice kan den hålla i cirka två år så länge du förvarar juicen på rätt sätt och under rätt förhållanden.

E-juicen måste förbli ordentligt förseglad för att hålla längre och förhindra att den utsätts för de yttre elementen.

Hur man förvarar E-vätskor

Det finns några förvaringstips för e-vätska som du kan följa som kan förlänga livslängden på din e-juice.

  • E-juice bör förvaras på en sval plats borta från värmeelement eller uppvärmda områden.
  • E-juicen bör förvaras på en mörk plats som ett skåp borta från direkt solljus.
  • Se alltid till att vapejuicen är ordentligt förseglad efter användning för att förhindra oxidation som kan påverka smaken dramatiskt.

Slutgiltiga tankar

Utgångsdatumet på e-juice är mer som ett bäst före-datum. Ofta kan du använda dom betydligt längre än detta datum utan att smaken har blivit försämrad. Att vejpa en utgången e-juice är inget farligt utan det enda som kan hända är att smakerna inte är lika starka.