Publicerad den

Vanliga problem med SMOK Mods och hur man fixar dom

Vanliga problem med SMOK Mods och hur man fixar dom

Många äro  vejpare som sneglar på att köpa en ny SMOK produkt, och det är inte så konstigt för SMOK är ett av de mest populära märkena när det gäller e-cigaretter. Några av deras mer populära kit inkluderar SMOK Rigel, SMOK Nfix och SMOK Nord.

Trots den utmärkta ingenjörskonsten är e-cigg tekniska verk och därför mottagliga för fel. Att veta vad du kan förvänta dig och hur du ska hantera varje utmaning kommer att förbättra din upplevelse och undvika olägenheter.

I den här bloggen tar vi en titt på några av de vanligaste problemen med SMOK och hur man fixar dem.

SMOK mod laddar inte (SMOK Nord och SMOK Novo)

Detta problem är vanligare med Nord- och Novo-sorterna. De flesta användare tror att problemet ligger i enheten, men så är ofta inte fallet. Problemet är ofta med laddningskabeln eller laddningsporten.

Hur man fixar problemet

Prova en annan kabel – För att diagnostisera källan till problemen kan du testa en annan kabel. Du kan också försöka blåsa in i laddningsporten för att ta bort skräp och ludd som kan förhindra strömflödet.

Försök med ett annat eluttag – Om problemet kvarstår bör du prova ett annat eluttag eller använda tvättsprit för att rengöra laddningsporten. Om du bestämmer dig för att använda alkohol, se till att porten är helt torr innan du sätter i kabeln.

Inga puffar (SMOK Novo, SMOK Nord)

Novo och Nord är fortfarande de främsta bovarna. Du kommer oftast att märka detta problem efter att modden är fulladdad och redo att användas. Såklart en väldigt  frustrerande upplevelse när allt är förberett för att ta en puff.

Hur man fixar

Innan du låter frustrationen ta överhanden, finns det några områden du bör överväga att kontrollera.

Torra kontaktpunkter – Börja med kontaktpunkterna. Vid fyllning kan lite av e-juicen spillt på kontakterna, vilket kan förhindra att podden får kontakt med modden.

För SMOK Nord, det ska lysa i vitt runt avfyrningsknappen när enheten känner igen poden. Det är ett bra ställe att börja kolla. Kontrollera om kontaktpunkterna på toppen och botten av podden är torra.

Ny coil eller pod – Om du gjort ovanstående och den fortfarande inte fungerar, så bör du prova med en ny coil eller pod för att se om det löser problemet.

Läckage genom luftflödet

De flesta SMOK-tankar har en toppfyllningsdesign för att minska risken för läckage. Men e-juicen kan fortfarande hitta sätt att läcka ut ur luftflödet eller andra öppningar.

Hur man fixar

Håll din vape upprätt – Om du håller modden i en vinkel när du vejpar är det mer sannolikt att det läcker. Lägg heller aldrig modden ner på sidan utan ha den i upprätt läge hela tiden. När du inte använder vapen, håll ventilerna stängda.

Kontrollera packningarna – Lösa och utslitna packningar och o-ringar kan vara orsaken till allt detta kaos. Kontrollera att packningarna, O-ringarna och glaset är ordentligt åtdraget för att säkerställa att det håller tätt

Öka effekten – Om allt ovanstående är korrekt  men det är fortfarande läckage, kan vätskeflödet vara för högt jämfört med hastigheten det förångas. Ett enkelt knep för att motverka detta är att öka effekten (watten). Var bara försiktig så att du inte överskrider de rekommenderade inställningarna.

Nya coils smakar bränt

Du måste byta ut dina coils med några veckors mellanrum, lite beroende på hur mycket du använder din e-cigg. Förbrukade coils ger en bränd smak som är mindre trevlig för halsen.

Hur man byter coil

När du har bytt ut coilen märker du att den brända smaken nästan omedelbart försvinner. Det finns dock lite att tänka på innan man börjar använda sin nya coil:

Primea (förbereda) coilen – En av de främsta orsakerna till den brända smaken i nya coils är att coilen inte är primad innan användning. Du måste låta coilen suga åt sig e-juice så inte bomullen är torr när du tar ett bloss. Droppa lite e-juice på sidorna på coilen där du ser bomullen. Sätt sedan i coilen i tanken och fyll upp med e-juice. Låt sedan tanken stå i 15min så bomullen har sugit upp så mycket e-juice som möjligt och därefter kan du börja använda den.

Wattinställningar – SMOK-coils har alla en specifikt rekommenderad watt. Du hittar det ofta tryckt på sidan av coilen. Inställningen på modden bör matcha detta. Att ta pauser mellan blossen kan också hjälpa coilen att komma ikapp så bomullen kan absorbera tillräckligt med e-juice innan ditt nästa bloss.

Defekta coils – Om inget verkar fungera så är den enda logiska förklaringen att coilen är defekt.

“No coil” felmeddelande

SMOK-mods har en rad säkerhetsfunktioner som bland annat är utformade för att förhindra att enheten avfyras utan en coil. Det kan dock även hända att denna varning kommer upp fast coilen är installerad.

Hur man fixar

Se till så coilen är ordentligt iskruvad – Det är möjligt att du inte har skruvat fast coilen ordentligt. Se till så att coilen sitter korrekt installerad och försök därefter att ta ett nytt bloss.

Dålig 510-anslutning – 510-kontakten ansluter tanken till moden. Om anslutningen inte får kontakt kommer enheten inte heller att avfyras. Att dra åt tanken kan hjälpa till att upprätta anslutningen. Om det inte fungerar, kolla om det har kommit ner smuts vid själva anslutningen och rengör med en trasa.

Skärmen fungerar inte

Skärmen på din SMOK-mod är ett viktigt verktyg. Den visar all information som du behöver. Utan den blir det svårt att få enheten till att fungera korrekt. Det finns flera orsaker som kan göra att skärmen är svart.

Hur man fixar

Stealth mode – Om enheten är i stealthmode kommer skärmen inte att tändas. Du kan avaktivera detta genom att trycka på avfyrningsknappen tre gånger snabbt. Detta är den absolut vanligaste orsaken.