Publicerad den

Vaporesso Luxe XR Max

Luxe Xr Max Vaporesso

Ett helt nytt kit från Vaporesso har hittat in till våra lagerhyllor. Och inte vilket kit som helst, Luxe XR Max, denna mångsidiga produkt slår ut många av konkurrenterna och passar alla typer av användare.

Trots att den här nya modellen är något tyngre än sin föregångare, Luxe X, har dess batterikapacitet ökat avsevärt från 1500 mAh till imponerande 2800 mAh. Detta generösa batteri väger in på 120 gram. Luxe XR Max representerar höjdpunkten i denna serie. Den långa batteritiden och det omfattande utbudet av coils gör den till ett helt fantastiskt podkit

Tekniska specifikationer

  • Mått: 106,5 x 26 x 32,1 mm
  • Vikt: 120 g
  • Laddning USB-C
  • Batteri 2800 mAh
  • Watt 5 till 80 W
  • Tankkapacitet 5 ml

Superb kvalité

På ena kanten nära toppen av Luxe XR Max finns ett justerbart luftflöde som reglerar hur stora bloss du kan ta. Tack vare de medföljande coilsen är den grundläggande versionen av Luxe XR Max avsedd för begränsad direct to lung.

Luftflödesinställningen är förvånansvärt precist avstämd med tanke på att reglaget bara rör sig över en relativt kort yta. Vid basen av Luxe XR Max finns en USB-C-port som möjliggör snabbladdning av det imponerande 2800 mAh-batteriet. Du kan även vejpa medan enheten laddas.

Under laddning visar displayen även batterinivån och den tid som återstår tills batteriet är fulladdat. Detta är en smått detaljerad, men användbar funktion för dagligt bruk. Luxe XR Max drivs av Vaporessos egenutvecklade elektronik. Vaporesso använder Axon-chipset i alla sina produkter, och det är en enastående komponent. Det är enkelt att använda och ger dig flera alternativ för att anpassa användningen av Luxe XR Max, som är kapabel att leverera upp till 80W.

Den färgrika skärmen är tillräckligt ljus för att användas utomhus i solen. Varje gång du trycker på avfyrningsknappen lyser en del av skärmen upp. Du har möjlighet att stänga av den här funktionen om du föredrar det.

Du kan justera effektnivån, men det finns också en intelligent automatisk justeringsfunktion tillgänglig beroende på den coil du använder. “+” och “-” knapparna har ersatts med en pekskärm längst ner på skärmen. Detta fungerar klockrent, och avsaknaden av fysiska knappar ger en modern och stilren touch till enheten.

Ett vapekit för alla stilar

Precis som med de flesta andra vapekit sätter man fast podden i toppen av enheten som hålls på plats av två magneter. Podden sitter perfekt och det finns inget utrymme så den glappar. Munstycket har en design som liknar ett blockflöjtsmunstycke och är relativt platt. Det är tillräckligt brett för att släppa igenom en generös mängd ånga. Två tomma pods medföljer i förpackningen (avsedda för DTL och RDL) och två GTX coils på 0,4 respektive 0,2ohm. Skulle man hellre vilja köra MTL så finns en sådan pod också tillgänglig att köpa till separat. Den stora fördelen med detta är att du kan använda alla coils från GTX serien, så där finns något för alla.

För att fylla den 5 ml stora tanken med e-juice, lyfter du enkelt upp silikontappen. Hålet rymmer de flesta e-juiceflaskspetsar utan problem. Coilenhålls på plats av flera tätningar som garanterar att den inte rör sig eller läcker.  0,4 ohms coilen är utformad för begränsad direct to lung vid 26 till 32 W, medan 0,2 ohms coilen genererar betydligt mer ånga vid 45 till 60 W.

Och om du som sagt hellre föredrar MTL så finns 0,8 och 1,2 ohms coilsen från GTX som passar med MTL podden.

För de som inte vill krångla med att byta coils och föredrar en enklare lösning fungerar Luxe XR Max även med Luxe X-poddar där coilen är inbyggd i tanken, så då använder du podden tills den är slut sen är det bara att kassera podden och sätta in en ny.

Luxe XR Max är otroligt mångsidig och har en lösning för varje typ av vapingstil. Ett lättanvänt kit där inga specifika justeringar krävs, tack vare den automatiska effektinställningen. Luxe XR Max passar således även för nybörjaren som den mer avancerade användaren.