Publicerad den

Vilken e-juice ska man ha till podkit?

Vilken E Juice Ska Man Ha Till Podkit

Podkit har precis som engångsvapes blivit mer och mer populärt på senaste tiden. Mycket på grund av dess smidighet då dom är enkla att ha med i fickan och oftast inte har några inställningar utan är bara att fylla på med e-juice och använda.

En fråga som vi får ständigt är då vilken e-juice ska man använda till dessa podkit? Vilket är en högst rimlig fråga då det här med e-juice kan vara lite av en djungel med olika VG-förållanden, vanligt nikotin och nicsalt etc.

För att ditt podkit ska fungera som bäst så vill man ha ett VG/PG förhållande på 50/50. för att lite snabbt förklara VG/PG så är VG en mer tjockflytande vätska som vid högre halter kan ge större moln, medans PG ger mer smak och lite mer riv i halsen. Använder man en e-juice med en högre halt VG låt säga 70% VG så finns risken att du bränner din coil för e-juicen är för tjockflytande så bomullet i coilen hinner inte suga åt sig tillräckligt med vätska. Bomullen blir då torr och bränns vilket leder till att du får kassera coilen/podden och sätta i en ny.

När det kommer till nikotin så kan man välja mellan traditionellt nikotin eller nicsalt. Fördelen med nicsalt är att det river inte lika mycket i halsen om du kör en e-juice med hög nikotinhalt som en e-juice med traditionellt nikotin. Sen är detta också väldigt individuellt vad man gillar, finns många användare som kör hög nikotinhalt med vanligt nikotin men den stora massan föredrar ändå nicsalt.

Detta kan ändå spela mindre roll om du inte har så mycket nikotin i din e-juice, utan gäller mer vid e-juicer som har 20mg nikotin.

Så när du letar efter e-juice till ditt vapekit så kolla in våra 10ml med nikotin och 10ml med nikotinsalt. Vi har även en del shortfills med 50VG/50PG som passar och dom hittar man under kategorin MTL shortfills.

Det populäraste märket av alla e-juicer med traditionellt nikotin är utan tvekan LiQua.

LiQua är ett av de äldsta märkena av e-juice och har funnits sedan 2009. LiQua har många rena fruksmaker men är mest kända för sina tobakssmaker. Att LiQua sedan starten har sålt samma linje med e-juicer är ett stort bevis på att dom håller en kvalité av toppklass.

Topp fem av LiQuas smaker

Kolla in alla av LiQuas smaker här

Ett annat märke som är ganska nytt för oss men som blivit otroligt populärt bland våra kunder är nikotinsalterna från Moreish Puff. Till skillnad från LiQua så hittar man här mer mixade smaker och där vissa drar mer åt godishållet.

Topp fem av Moreish Puffs smaker

Kolla in alla av Moreish Puffs smaker här

Vi har såklart flera olika märken av 10ml e-juicer som passar fint till podpaket så som Hangsen, Wild Roots, Six Licks, Innovation med mera.